Xemei és un restaurant de cuina veneciana,  que ja fa anys llueix com a lloc de  referència a BCN. La seva ubicació no és gaire cèntrica, ni el sistema de reserves és gaire «friendly», però els seus plats, ambient i servei, el fan recomanable.

Xemei

Passeig de l’Exposició, 85

Adreça web

Tel.: 935 53 51 40

 

Xemei és un restaurant, que el seu principal «defecte», és estar una mica allunyat de les zones gastronòmiques habituals. I això no deixa de ser un elogi, perquè vol dir que de la resta, poca cosa es pot criticar. Bé, també és criticable la política de reserves, però d’això en parlaré a l’apartat Política de Reserves.

I a cada vista que hem fet, puc donar fe que es tracta d’un lloc d’èxit i amb un ambient molt peculiar, que tot i que una mica allunyat del meu hàbitat natural 😅, soc capaç de gaudir.

És freqüent trobar taules ocupades per integrants de la nombrosa colònia italiana a BCN, d’altres amb estrangers de bon nivell, que no saps com han arribat allà, també d’alguna parella amb aire furtiu, que sembla fer els previs per anar al proper «La França» i tampoc pot faltar la taula dels que pregunten amb total desinhibició, què és el «vitello tonnato»

En conseqüència, Xemei és cosmopolita total i amb molt de públic que deu ser habitual del lloc, atès que se saluden efusivament pel nom i si no fos pels temps actuals post-Covid, ho farien al més pur estil de «baci e abbracci». Tot un espectacle que cal gaudir de manera complementària als plats, que ja  són prou remarcables.

I recordeu que Xemei està en la Llista de Restaurants recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a la següent imatge. I que ara conté també, restaurants OUT-BCN amb prefix «93».

Que ofereix la carta de Xemei

La carta de Xemei no és massa llarga, però és d’aquelles en què trobes molts plats que venen de gust i compliquen la tria. També podem dir que és intemporal, perquè tornes uns mesos després i a grans trets i llevat de producte de temporada, és la mateixa.

Com a mostra, poso l’oferta de pastes, un dels punts forts del lloc.

Que vam demanar a Xemei

A vegades em fa quasi vergonya, entrar en restaurants que conec bé i saber abans de veure la carta, que demanaré. Perquè si un plat m’ha deixat bon record, soc dels que pensen que no cal variar o arriscar. I com sempre m’acaba tocant a mi, decidir els primers a compartir, aquesta va ser la tria.

El primer invariablement, l’assortiment de peix, estil venecià. Amb els quatre components a quin més bo i dubtant com a guanyador, si el bacalá mantecato o les sardines en saor, dos plats que a casa imitem amb bastant d’èxit, tot i que sense assolir el nivell d’aquí. Un entrant, ja pensat per a compartir.

Xemei entrants

Com plats principals, vam demanar els espagueti amb musclos, cloïsses i tomàquets i el parppadelle casolà amb ragú d’ossobuco.

Xemei spagueti

Xemei parpadelle

Dos plats al seu nivell habitual allà, elaborats amb bon producte.

Vins i postres a Xemei

La carta de vins ofereix vins italians i altres de proximitat, però tendint a la lliga «vins naturals». El tema vins naturals té la seva lògica si seguim la cadena de relacions d’aquest lloc.

Vam demanar un rosso di Montalcino, que ens va agradar força.

Xemei-vi

L’oferta de postres, tot i que reduïda també, conté els típics i tòpics que s’esperen del lloc i amb elaboració top.

Xemei-cartapostres

Xemei-bordaloue

La tria va ser aquest bordaloue de pera, ben destacable.

Conclusions / Reflexions del lloc

Xemei és un dels italians top a BCN. I molta gent el considera el número 1. No diré que si, ni que no, però Xemei gaudeix d’una aurèola addicional, gràcies a les habilitats en relacions socials, dels seus fundadors els germans Colombo i tota l’ambientació que aconsegueixen.

Avui en dia això és important. I quan s’obté, tens garantit un cor de gent, que a la que fas un rot aplaudeixi 😊. I ja em perdonareu per la transgressió. Amb això no vull dir pas, que no ofereixin plats envejablement elaborats, però disposen d’un altaveu, que altres llocs no tenen.

Per últim, hi ha gent que el considera un lloc car. La proliferació de restaurants italians de baix nivell oferint «pasta i pizza», ha fet mal, fins al punt d’associar italià a econòmic. No diré que Xemei sigui econòmic, però en la meva opinió, el preu és just, atès el nivell dels plats, el servei i l’ambientació general.

Xemei-tiquet

Política de reserves que utilitzen

Un dels punts negatius al meu punt de vista, és la seva «política de reserves». Com no oferien formulari de reserves, però si un mail de contacte, vaig enviar-los un correu per a reservar i els molt capullins,  em van respondre amb això:

I amb exigència d’horari 😂😂. El primer instint va ser enviar-los a pastar fang, però m’havia compromés en reservar allà, amb qui m’acompanyava per celebrar un aniversari, així que em vaig empassar l’orgull i vaig trucar, aconseguint fer-me entendre, en mig de la cridòria de la cuina 🤬.

Ja sé que cada restaurant a casa seva, pot fer la política de reserves que vol, però també jo a «casa meva» anomeno capullin, a qui em sembla 😂😂. Tot i això, a BCN, hi ha llocs encara pitjors, com aquell que mai contesten el telèfon i el tenen un altre mig secret, pels clients de «tota la vida».

Xemei-avaluacio

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

I  si voleu veure altres restaurants de la zona, us indico l’enllaç. No tinc gaire clar en quina zona ubicar Xemei, però per proximitat el categoritzaré a Poble Sec