Xemei és un restaurant de cuina veneciana, que ja fa anys llueix com a lloc de referència a BCN. La seva ubicació no és gaire cèntrica, però els seus plats, ambient i servei, el fan recomanable.
Xemei és un restaurant, que el seu principal «defecte», és estar una mica allunyat de les zones gastronòmiques habituals. I això no deixa de ser un elogi, perquè vol dir que de la resta, poca cosa es pot criticar.
En un anterior post vaig criticar la seva Política de Reserves que només les acceptaven per telèfon i en horari restringit.
Evidentment, cada un a casa seva fa el que vol, però ja comencem a ser més d’un que sense reserva en línia, passem del lloc. I vaig pensar, aquest es queda fora de la meva llista de llocs a anar.
Però quan em vaig assabentar que havien fet el pas de permetre reserva en línia, vaig decidir tornar, perquè el lloc val la pena.
I a cada vista que hem fet, puc donar fe que es tracta d’un lloc d’èxit i amb un ambient molt peculiar, que tot i que una mica allunyat del meu hàbitat natural, soc capaç de gaudir.
És freqüent trobar taules ocupades per integrants de la nombrosa colònia italiana a BCN, d’altres amb estrangers de bon nivell, que no saps com han arribat allà, també d’alguna parella amb aire furtiu, que sembla fer els previs per anar al proper «La França» i tampoc pot faltar la taula dels que pregunten amb total desinhibició, què és el «vitello tonnato»
En conseqüència, Xemei és cosmopolita total i amb molt de públic que deu ser habitual del lloc, atès que se saluden efusivament pel nom. Tot un espectacle que cal gaudir de manera complementària als plats, que ja són prou remarcables.
I recordeu que Xemei està en la Llista de Restaurants recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a l’enllaç anterior.
Que ofereix la carta de Xemei
La carta de Xemei no és massa llarga, però és d’aquelles en què trobes molts plats que venen de gust i compliquen la tria. També podem dir que és intemporal, perquè tornes uns mesos després i a grans trets i llevat de producte de temporada, és la mateixa.
Hi trobareu uns 10 entrants, 6 o 7 opcions a base de pasta i uns 3 plats principals, dels quals un és sempre de peix. Vaig fotografiar la carta, però amb la poca llum i la meva poca traça, va quedar borrosa. Us mostro la secció pastes, que he capturat de la seva web. No és la mateixa crec, però a grans trets us podeu fer una idea.
Que vam demanar a Xemei
A vegades em fa quasi vergonya, entrar en restaurants que conec bé i saber abans de veure la carta, que demanaré. Perquè si un plat m’ha deixat bon record, soc dels que pensen que no cal variar o arriscar.
Però aquest cop vam evitar la temptació de demanar el plat que en totes les vistes anteriors hem demanat i que no és altre que l’assortiment de peix, estil venecià. Amb els quatre components a quin més bo i ja pensat per a compartir. Deixo la imatge, encara que aquest cop no el vam demanar,
Aquesta vegada vam variar i com primers per a compartir, vam demanar la caponata siciliana i un vitello tonnato, plat que quasi em va provocar nostàlgia, perquè feia com vint anys que no el demanava, sense que pugui justificar el motiu.
Dos plats al seu nivell habitual allà, elaborats amb bon producte. La caponata, ens encanta i molts estius la preparem a casa. I el vitello molt bo, i per això va fer que em preguntés com havia passat tant de temps prescindint d’ell.
Com a plats principals allà, sempre optem per dues pastes. En aquesta ocasió van ser els Bigoli en Salsa venexiana de ceba i anxoves i els maccheroncini freschi «cacio e pepe», que van ser la meva opció.
Les pastes genials i de sempre m’ha encantat la preparació «cacio e pepe» per la seva senzillesa, que atès que només conté dos components, aquests han de ser de primer nivell, com passa a Xemei. Un plat que vaig gaudir de valent!
Vins i postres a Xemei
La carta de vins és prou àmplia i ofereix vins italians i altres de proximitat. Vam demanar un Rosso Montalcino que no vaig recordar fotografiar 🤷🏻♂️.
L’oferta de postres, tot i que reduïda també, conté els típics i tòpics que s’esperen del lloc i amb elaboració top.
Vam compartir el pastís de formatge fet amb parmesà, que estava espectacular.
Conclusions / Reflexions del lloc
Xemei és un dels italians top a BCN. I molta gent el considera el número 1. No diré que si, ni que no, però Xemei gaudeix d’una aurèola addicional, gràcies a les habilitats en relacions socials, dels seus fundadors els germans Colombo i tota l’ambientació que aconsegueixen.
Avui en dia això és important. I quan s’obté, tens garantit un cor de gent, que a la que fas un rot aplaudeixi 😂. I ja em perdonareu per la transgressió. Amb això no vull dir pas, que no ofereixin plats envejablement elaborats, però disposen d’un altaveu, que altres llocs no tenen.
Per últim, hi ha gent que el considera un lloc car. La proliferació de restaurants italians de baix nivell oferint «pasta i pizza», ha fet mal, fins al punt d’associar italià a econòmic. No diré que Xemei sigui econòmic, però en la meva opinió, el preu és just, atès el nivell dels plats, el servei i l’ambientació general.
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
I si voleu veure altres restaurants de la zona, us indico l’enllaç. No tinc gaire clar en quina zona ubicar Xemei, però per proximitat el categoritzaré a Poble Sec
Hola, Ricard,
Per tu vaig conèixer el Xemei. (Ja saps que el teu blog per a mi és la seu de referència). A mi m’agrada el Xemei. La RQP és correcte, perquè el menjar és bo. El servei també i com italià s’agraeix. Ara bé, és complicat d’anar-hi, això sí, i és el que fa que. Hi vagi menys del que m’agradaria. Però és un bon restaurant. No sé si sobredimensionat de reconeixement o no.
El que més em ve al cap quan el recordo és que la cuina és bona, el servei és bo, un restaurant sempre ple… i difícil d’arribar-hi i/o aparcar.
Gràcies!
Hola…
Sí, el tema de com arribar-hi, atès que no ens movem per aquella zona, és complicat.
El passat dimecres, el pàrquing que normalment utilitzo (un de WeSmartPark una mica cutre) estava complet a l’intentar reservar i ja vam anar a un de més llunyà.
Aquest és el principal inconvenient de Xemei, però com a qui tu ja saps li encanta, de tant en tant m’hi deixo caure.
Salutacions,
Bona tarda Ricard.
Donen moltes ganes d’anar al Xemei
Ara m’ha sorprès en que al tiquet diu Service not included. Típic altres païssos però no d’aquí.
Gràcies pel post
Bona tarda Àlex,
No m’hi havia fixat i tens tota la raó que no és propi d’aquí. Penso que deu estar pensat pels estrangers, a veure si piquen i deixen el 15% habitual en aquelles llars.
Realment no m’hi vaig fixar, vaig pagar amb el rellotge i vaig deixar en efectiu, els 5€ habituals que porto per aquestes coses…
Vaja, que agafem les males costums d’aquests països… Aquest juliol al Canadà, ja ho tenien normalitzat als datàfons, que escollies la propina i desprès podies pagar, perquè en tot un mes, no vaig canviar a dollars canadencs.
Salutacions,
Doncs el vitello tonnato és dels meus preferits quan vaig a un italià, fins i tot el faig a casa, amb vedella o porc, no l’he fet mai amb llengua, encara.
Un lloc al que s’ha d’anar en taxi pel que veig.
Salut!
Realment no sé perquè portava tant de temps sense demanar-lo, ja que m’agraden molt aquests plats de carn freda.
El tema complicat, tampoc és dramàtic com el cas d’Agreste. Hi ha algun pàrquing per la zona, però cal caminar uns 10 min. Jo normalment aparco en un de WeSmartPark, aplicació que utilitzo sempre a BCN, que està a prop. És cutrillo, però em va bé, excepte l’altre dia que deien estava complet a l’intentar reservar.
Salut!