Sensato és una barra japonesa a BCN amb capacitat per a 6 comensals que en poc temps ha esdevingut un lloc de pelegrinatge pels amants d’aquest tipus de cuina.

Sensato

Septimània, 36

El seu Instagram

Tel.: 654 531 865 (whatsapp)

Sensato -entrada

Sensato és un petit restaurant o barra de 6 places, que ha provocat molta moguda i si a les bones crítiques li sumem el seu aforament reduït, l’han convertit en objecte de desig.

Avanço que ens va encantar, però precisament el fet que s’hagi convertit en un objecte de desig, fa que sigui destí de tots aqueslls, que a més de cercar llocs on menjar bé, competeixen amb el «jo he estat més vegades» o «jo hi he anat abans». Una mica la versió adulta de «a veure qui la té més grossa» ?.

Més endavant trobareu en aquest mateix post, un apartat anomenat «Les misèries de la popularitat», en què descric algunes anècdotes.

Per si teniu pensat anar-hi, cosa que us recomano sense dubtar, la reserva es fa per whatsApp. Envieu un primer i us diran «de tal dia a tal dia, rebem reserves pel següent mes». Així de fàcil.

Que ofereixen a Sensato

Actualment, només un menú únic al preu de 78 € en què et van servint d’una en una, les peces que veureu a les següents imatges. Un total d’uns 20 serveis que podeu veure i dels que crec només em vaig oblidar de fotografiar un parell.

Amb producte de gran qualitat i perfectament tractat, converteix un àpat allà en una festa.

El gran dubte de molta gent, és la comparativa de Sensato, amb Sato i Tanaka, ja que el primer va sorgir com una excisió del segon, en el que el sushi-man Sato, va obrir el nou lloc amb amb l’enginyós nom SenSATO ?.

Cada un que ha anat als dos, hi diu la seva i aquí em toca donar la meva opinió ?. A nivell qualitat del menú, guanya Sensato. Però com persona cerebral, us diré que empaten en RQP. En conseqüència i com en tantes coses de la vida, cada cosa té el seu preu.

Però per aquells que no importa el preu, el guanyador seria Sensato. I es veu que n’hi ha de gent així, perquè no fa gaire, per les xarxes vaig llegir d’un dels blufs gastronòmics del moment: «hablar de dinero en el  tema comida és de mala educacion». Doncs això, que continuï fent arrossos ?.

Que ens va anar arribant

Ja imagineu que no anava amb la llibreta per anar apuntant els noms. Les imatges són prou explícites i d’un dia a l’altre pot variar el peix, en funció del mercat.

Sensato niguiris

Sensato postres

Tot el que va arribar, oscil·lava entre el «molt bo» i el «molt, molt bo» ?. Per destacar les diferències, em caldria haver anotat els noms de cada un i no va ser el cas. Ni portava llibreta, ni la dicció a través de la mascareta era molt clara, ni el soroll ambiental ajudava.

Però si em permeteu una descripció tipus «array», és a dir Files i Columnes, ús diré els que a parer meu, van destacar especialment. Els (F1, C2), (F4, C1), (F6, C2), F7 i també l’elaborat a base d’anguila que no em vaig recordar de fotografiar. Segur que mai havíeu vist una crònica gastro així ??

Vins a Sensato

La carta de vins i sakes, sense ser gaire extensa, està ben escollida al meu criteri. I amb varietat i vins de proximitat. Tot i que de vins a copes només oferien dos a la carta a l’apartat blancs. Us recordo que continuo amb la meva dieta de perdre pes i restringeixo el vi.

Vam escollir copes del DO Penedes, Can Sumoi elaborat amb xarel·lo. L’altra opció a copes, era un Riesling.

Del servei de sakes, poc puc dir, però pel que vaig observar de la resta de la barra, el servei era molt flexible amb possibilitats de prendre’n de diferents, sense requerir ampolla sencera.

Observacions i Reflexions a Sensato

Sensato és un molt bon lloc, en què el sol inconvenient és el format barra, que per altra banda, és la gràcia d’aquests llocs. I no pas pel tema comoditat/incomoditat que no és el cas aquí, perquè les butaques són més que còmodes. Però un dels perills de les barres, sol ser la manca d’intimitat.

I no parlo d’intimitat amb qui està a l’altre costat, sinó dels altres comensals. Les barres conviden al comentari conjunt i no sempre ve de gust #fer_amics encara que siguin ocasionals. I en aquest tema, no va ser un dia encertat.

Per la resta tot molt bé i destacar l’amabilitat i bon fer del «sushi man», que suposo deu ser el famós Sato. Només i per acabar, dir-vos que vaig sortir de Sensato amb ganes de tornar-hi, cosa que no passa a tots els llocs on vaig.

Les misèries de la popularitat ??

Com us insinuava de bon principi i sense que en cap cas sigui culpa de Sensato, el ser «objecte de desig», va associat a l’arribada d’un públic, que viu una mica del «jo hi vaig anar primer» o «jo hi vaig més sovint». Els típics fantasmes, massa habituals en el món de la gastronomia.

Fa no gaire i per les xarxes, un d’aquests presumia enfront dels que no sabien com reservar, dient «primer costa, però quan estàs al cercle, ja és fàcil» ?. I resulta que «estar al cercle», és saber fer un whatsapp al mòbil que indico al principi.

I l’altre dia ens va tocar compartir les 4 places restants, amb quatre «vells» pedants, cridaners (la sordera ?) i certament mal educats, que a més de debatre amb moltes imprecisions, les bondats dels desapareguts Quo Vadis, Finisterre, etc., ens van obsequiar amb perles com aquestes.

«…Me’n fotria 3 de cada… quedaré amb gana… caldrà anar al McDonald en sortir…»

«… el darrer cop que vaig fer la volta al món…..»

«… el restaurant X?…. No, no hi he anat mai perquè NO em coneixen…»

«… quin peix dius que hi has fotut aquí? (preguntant amb altivesa al sushi-man)...»

I no és que escoltéssim la conversa, sinó que amb els crits i repeticions les patíem. I com eren «vells» més o menys de la meva quinta, a sobre vaig patir vergonya aliena. En tot cas, reitero que Sensato no en té la culpa i em va donar la sensació, que ho patien igual o més que jo.

I aquí tenim el tiquet que com podeu veure segueix en la línia de la poca informatització del lloc. Ni Twitter, ni Web i ni registradora ?.

Sensato tiquet

Resum de Sensato

  • Una barra japonesa de primer nivell
  • Amb producte prèmium i elaboracions cuidades.
  • Alguns dels niguiris queden a la memòria
  • No és econòmic, però s’ho val
  • En conseqüència recomanable