Alkostat, compartint sala amb Alkimia, és un dels llocs més recomanables de BCN. Ubicat en una sala espectacular en un pis principal, al damunt de la Fàbrica Moritz. Amb gran nivell de cuina i amb molt de respecte pel producte i les temporalitats.

Alkostat Restaurant

Ronda Sant Antoni , 41 Principal

Web del restaurant

Tel.: 932 07 61 15

Alkostat Restaurant-sala

Alkostat, és un d’aquests llocs a què sempre m’agrada anar i on entro il·lusionat. I com sempre dic, si no fos pel hobby d’anar publicant cada setmana un restaurant, no em bellugaria d’un circuit que a BCN, no superaria la quinzena llocs.

Com sempre he defensat, un restaurant ha de ser un espai, on a banda de menjar bons plats, et sentis a gust. I Alkostat, compleix amb tots els requisits que jo busco d’un restaurant. I segurament el fet d’estar en un pis, i en certa manera restringir l’entrada massiva, deu ajudar-hi.

En aquesta ocasió, hi vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, per fer la nostra trobada de desembre. I volíem anar sobre segur i aquest va ser un dels motius de l’elecció.

I evidentment apareix en la nostra llista de recomanats 3(o+)aTaula, que podeu consultar fent clic a la següent imatge.

Que ofereixen a Alkostat?

A la carta d’Alkostat, sempre es troben plats que venen de gust. O almenys que em venen de gust a mi, ja que això és un tema molt subjectiu. També tenen suggeriments fora de carta als que cal estar atents.

La carta està ben detallada a la seva web, amb diferents apartats tots ells interessants i temptadors.

Que vam demanar

El Jordi i l’Esther van decidir compartir els primers plats, mentre que jo vaig anar a banda. Aquí teniu els que ells van compartir, que de fet eren de la secció inicial: un parell de croquetes de biquini trufat  i un parell de niguiris catalans de ventresca de tonyina i garota.

Alkostat niguiri

Per la meva part, vaig demanar com primer, la xatonada de bacallà, bonítol al pebre, tomàquets, anxova i oliva negra. Els tres plats, impecables com sempre.

Alkostat xatonada

Ja com a plats principals, el Jordi va demanar els Peus de porc Pierre Koffmann, un dels plats que més cops he demanat allà, però que com aquell dia, aprofitant el desplaçament a BCN, tenia un altre sopar, vaig optar per un plat aparentment més lleuger: la paella de rogers a la brasa.

Alkostat peudeporc

I sé que alguns somrieu amb el comentari de plat més lleuger, però és que un arròs ben fet, al meu criteri, és un plat lleuger ?. Ara bé, si parlem de llocs amb arrossos #toma_cabrón, llavors la digestió pot ser complicada.

El peu de porc, en la seva línia habitual i l’arròs com per aplaudir i amb un roger de mida espectacular.

L’Esther que cada dia menja menys, va demanar la brandada de bacallà amb mongeta verda, coliflor escabetxada i raifort ratllat.

Vins i postres a Alkostat

Pel que fa als vins, sempre en aquest lloc, els he donat llibertat perquè em portin el que considerin oportú. Evidentment, només faig això en llocs de confiança, però aquest cop vaig prescindir de vi en tenir, com ja he comentat, un sopar al vespre en què calia prendre vi ??‍♂️.

L’Ester i el Jordi, van demanar vi a copes i els van oferir aquesta carinyena de la DO Empordà, sempre magnífica i que conec bé d’altres ocasions.

Però pel que fa a carta de vins, a Alkostat disposa d’una àmplia oferta i és un dels avantatges de compartir celler amb un estrellat com és Alkimia.

La carta de les postres, resulta atractiva i només l’Ester en va demanar: el tiramisú. Pel que va comentar, unes postres excel·lents, dignes d’aquest gran lloc que és Alkostat.

Alkostat tiramisu

Conclusions / Reflexions a Alkostat

El fet d’estar en un pis principal, en el que cal trucar a la porta perquè t’obrin, pot tirar enrere molta gent. El fet de no estar a la vista de carrer, és un hàndicap. Però si hi busquem el costat positiu, podem dir que el públic sol ser més seleccionat i que no costa massa fer reserva.

Alkostat és un lloc que m’encanta per la seva senzillesa, pel producte de primera i pel servei genial, que fan que compleixi  els meus requisits fonamentals. Si em feu dir 5 llocs de desig a BCN, Alkostat estaria sempre al grup pel que fa als plats servits, i el seu local li donaria un plus d’avantatge ?.

La sola pega que li trobo, és el maleït mètode clàssic de reserva per telèfon. Mireu si m’agrada el lloc, que tot i aquest defecte, abaixo les orelles i truco. Altres llocs que m’encantaven, tipus Xemei, fins que no es modernitzin, passo d’ells.

Hi ha qui diu que a Alkostat, sempre li puja molt el tiquet. Potser són més gent dels que van al restaurant a l’estil d’un «dia és un dia». Allà demanat el que ens venia de gust, el tiquet surt prou ajustat. Evidentment en funció del vi pot variar i també si un comença a demanar a tort i a dret… però això passa arreu. El «problema», pot ser que Alkostat ofereix massa temptacions.

 

Alkostat avaluacio

 

RESUM

   • Un restaurant molt recomanable i amb «informalitat molt formal»
   • Gran producte i amb la garantia de la cuina del Jordi Vilà
   • No és lloc d’afluència massiva. Potser perquè està allunyat dels #postureos
   • La relació qualitat-preu en Alkostat és correcta
   • En conseqüència un lloc superrecomanable

   Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

   Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.