La Borda és un restaurants tipus masia, que trobem a la N-260, just quan estem a punt d’arribar a la Seu d’Urgell, venint d’Organyà. Un lloc del que trobareu poca informació a les xarxes i que en canvi és ben conegut i puc ben recomanar.

La Borda

Montferrer N-260, Km 230,
(Seu d’Urgell)

Ni Web, ni xarxes socials

Tel.: 973 35 19 10

La Borda ubicació

 

No és una ruta freqüent per a mi, però anàvem a la Seu d’Urgell a la Fira de formatges de Sant Ermengol. I buscant un lloc per a dinar, just abans d’arribar, vam acabar reservant aquí.

Tot i que vam menjar bé i ens va sorprendre la bona organització, no tenia previst publicar-lo, per estar fora del meu hàbitat geogràfic habitual i també del meu estil de restaurants.

Però no fa massa dies, vaig publicar imatges dels plats de La Borda al meu Instagram i em va sorprendre la de gent que els coneixia. I segurament aquest contrast de «no existir a les xarxes» i ser ben conegut, em va cridar a publicar-lo.

I quan dic no existir a les xarxes, em refereixo que fins i tot quan a TripAdvisor, mostren un enllaç al seu lloc web, vas a parar a un altre lloc amb el mateix nom, ubicat a Burguete 😅, que vaig deduir estava per Pamplona (ja sabeu que sempre miro les opinions «pésimo», d’aquesta pàgina, que són les que llegides «entre línies», solen aportar més informació).

Que ofereixen a La Borda

La carta està molt orientada al tema brasa i de fet al fons de la sala, es pot observar una  graella gegant que provoca sanes enveges a tots els que som aficionats a aquest tipus de cocció. I la majoria de plats, giren al votant d’aquest foc.

La foto està feta de lluny i des de la nostre taula. Vam ser els primers en entrar i al no haver-hi gent, la vam fer. Hagués estat millor de més a prop, però sabeu de la meva prudència i mai en cap lloc em passaria pel cap entrar dient «Uz faré fotos, perquè zóc Zutanito i faig reportatges» 😂😂

Que vam escollir

Hi havia molts plats que venien de gust i calia decidir. Com primers vam demanar l’escalivada i uns caragols a la llauna. Els dos plats molt al seu punt i a posteriori he esbrinat a partir dels comentaris Instagram, que és un lloc de pelegrinatge per tots aquells, que són fans dels caragols. Tot i no ser la meva tria, els vaig tastar i em van agradar molt, però no no tinc comparativa per poder opinar.

La Borda caragols

I ja com a plats principals a La Borda, els peus de porc a la brasa i les costelles de xai. Els dos lluint de bon producte i bona mà a la brasa. A més les racions no eren pas escasses.

La Borda peus de porc

Vins i postres a La Borda

Poc puc dir en aquest apartat de les postres, perquè atès que els plats van ser abundants i teníem tast de formatges a primera hora de la tarda, vam optar a anar als cafès. Ni tan sols vam poder observar els de les taules veïnes, perquè vam ser dels primers a entrar i els primers a sortir.

Amb els vins i en ser els primers dies de la meva dieta (que em permet escalivada com a verdura i peus de porc a la brasa com proteïna 😍), vaig prendre aigua i la Marta va optar per vi de la casa, prou correcte. Però aquí si vam observar els vins escollits per les taules properes i sense llençar coets, podem dir que l’oferta era correcte per la naturalesa del lloc.

Conclusions i reflexions

Ens va sorprendre del lloc, la seva bona organització a tots nivells. Així com un servei realment impecable, amb una sala a vessar i tampoc és que veiessis sobre-població de cambrers.

Creiem que la reserva és imprescindible. D’acord que era dissabte, però en el moment d’obrir, ja hi havia gent acumulada a prop de l’entrada i mentre dinàvem, vam observar diverses arribades sense reserva, que van haver de marxar, tal com havien arribat.

I el contrast d’entrada massiva en el moment d’obrir portes i el servei eficaç posterior, ens va fer reflexionar al voltant de com pot ser d’útil i fins i tot rendible, un servei professional i eficaç. He de confessar que just abans d’entrar, tenia pànic escènic, pensant «això serà un caos» i va ocórrer tot al contrari.

La Borda tiquet

RESUM de La Borda

  • Lloc on tracten molt bé la brasa
  • Molt bon servei
  • Reservar i més si hi aneu en cap de setmana
  • Bona RQP
  • En conseqüència recomanable

Aquest restaurant, queda fora de la meva zona habitual (Barcelona i sud de Catalunya). Si voleu veure quins més tinc en aquesta categoria, feu clic a altres comarques.