La Borda és un restaurants tipus masia, que trobem a la N-260, just quan estem a punt d’arribar a la Seu d’Urgell, venint d’Organyà. Un lloc del que trobareu poca informació a les xarxes i que en canvi és ben conegut i puc ben recomanar.
No és una ruta freqüent per a mi, però anàvem a la Seu d’Urgell a la Fira de formatges de Sant Ermengol. I buscant un lloc per a dinar, just abans d’arribar, vam acabar reservant aquí.
Tot i que vam menjar bé i ens va sorprendre la bona organització, no tenia previst publicar-lo, per estar fora del meu hàbitat geogràfic habitual i també del meu estil de restaurants.
Però no fa massa dies, vaig publicar imatges dels plats de La Borda al meu Instagram i em va sorprendre la de gent que els coneixia. I segurament aquest contrast de «no existir a les xarxes» i ser ben conegut, em va cridar a publicar-lo.
I quan dic no existir a les xarxes, em refereixo que fins i tot quan a TripAdvisor, mostren un enllaç al seu lloc web, vas a parar a un altre lloc amb el mateix nom, ubicat a Burguete 😅, que vaig deduir estava per Pamplona (ja sabeu que sempre miro les opinions «pésimo», d’aquesta pàgina, que són les que llegides «entre línies», solen aportar més informació).
Que ofereixen a La Borda
La carta està molt orientada al tema brasa i de fet al fons de la sala, es pot observar una graella gegant que provoca sanes enveges a tots els que som aficionats a aquest tipus de cocció. I la majoria de plats, giren al votant d’aquest foc.
La foto està feta de lluny i des de la nostre taula. Vam ser els primers en entrar i al no haver-hi gent, la vam fer. Hagués estat millor de més a prop, però sabeu de la meva prudència i mai en cap lloc em passaria pel cap entrar dient «Uz faré fotos, perquè zóc Zutanito i faig reportatges» 😂😂
Que vam escollir
Hi havia molts plats que venien de gust i calia decidir. Com primers vam demanar l’escalivada i uns caragols a la llauna. Els dos plats molt al seu punt i a posteriori he esbrinat a partir dels comentaris Instagram, que és un lloc de pelegrinatge per tots aquells, que són fans dels caragols. Tot i no ser la meva tria, els vaig tastar i em van agradar molt, però no no tinc comparativa per poder opinar.
I ja com a plats principals a La Borda, els peus de porc a la brasa i les costelles de xai. Els dos lluint de bon producte i bona mà a la brasa. A més les racions no eren pas escasses.
Vins i postres a La Borda
Poc puc dir en aquest apartat de les postres, perquè atès que els plats van ser abundants i teníem tast de formatges a primera hora de la tarda, vam optar a anar als cafès. Ni tan sols vam poder observar els de les taules veïnes, perquè vam ser dels primers a entrar i els primers a sortir.
Amb els vins i en ser els primers dies de la meva dieta (que em permet escalivada com a verdura i peus de porc a la brasa com proteïna 😍), vaig prendre aigua i la Marta va optar per vi de la casa, prou correcte. Però aquí si vam observar els vins escollits per les taules properes i sense llençar coets, podem dir que l’oferta era correcte per la naturalesa del lloc.
Conclusions i reflexions
Ens va sorprendre del lloc, la seva bona organització a tots nivells. Així com un servei realment impecable, amb una sala a vessar i tampoc és que veiessis sobre-població de cambrers.
Creiem que la reserva és imprescindible. D’acord que era dissabte, però en el moment d’obrir, ja hi havia gent acumulada a prop de l’entrada i mentre dinàvem, vam observar diverses arribades sense reserva, que van haver de marxar, tal com havien arribat.
I el contrast d’entrada massiva en el moment d’obrir portes i el servei eficaç posterior, ens va fer reflexionar al voltant de com pot ser d’útil i fins i tot rendible, un servei professional i eficaç. He de confessar que just abans d’entrar, tenia pànic escènic, pensant «això serà un caos» i va ocórrer tot al contrari.
RESUM de La Borda
- Lloc on tracten molt bé la brasa
- Molt bon servei
- Reservar i més si hi aneu en cap de setmana
- Bona RQP
- En conseqüència recomanable
Aquest restaurant, queda fora de la meva zona habitual (Barcelona i sud de Catalunya). Si voleu veure quins més tinc en aquesta categoria, feu clic a altres comarques.
Passo per aquí sovint i he trobat molt pertinent la reflexió al voltant de la importància del servei de sala: Ahir mateix, vaig tenir una mala experiència a un restaurant de referència a la comarca del Pla de L’Estany. Van trigar 45 minuts a començar a portar el menjar, malgrat el nostre menjador s’havia anat buidant. Havíem demanat unes cerveses i unes patates per anar obrint boca i les vam haver d’anul.lar quan van arribar els primers. Tot plegat, després d’haver vist el servei desparant unes taules que no es van tornar a ocupar (on era el seu sentit del que és prioritari?). Cap disculpa de la cuinera-propietària. El menjar, correcte o, fins i tot, força bo. Res, però, podia compensar el mal funcionament del servei. Evidentment, no hi tornarem.
Prenc nota de la recomanació del teu post d’avui, sempre coincidim força (excepte la passió pels menuts😜) i esperem tenir oportunitat de gaudir de Ferran Cerro.
Salut!
Tens tota la raó. Un mal servei o un servei deixat, espatlla a ben segur, qualsevol àpat. És un tema que sempre dic.
I com ja comento, el fet de que abans d’obrir ja hi havia gent esperant i pel que vaig veure tothom amb reserva, vaig pensar «avui això serà un caos». Vaja que si arribo a anar sol, anul·lo la reserva.
Però resulta que entres, la sala és molt gran, tampoc hi han gaires cambrers, però tot va com un rellotge. Vam quedar sorpresos realment. El menjar molt bo, però la brasa tampoc té massa secrets si es domina. I allà la tenien molt controlada.
El tema Ferran Cerro, és molt recomanable. Però pel que m’expliquen els amics que hi volen anar en cap de setmana, la reserva és difícil. Es fa per la web, però sol estar complet si es busca amb pocs dies.
Gràcies per passa i compartir la reflexió del servei !
Salutacions,
El coneixem i amb bon record. Una bona alternativa a La Seu, encara que estigui fora, però també permet aparcar còmodament al seu parking reservat. Per nosaltres, un fix quan anem a Andorra i coincideix l’horari.
Abraçada!!
Realment un bon lloc. Feia anys que no anava a La Seu i tenint en compte que ara hi arribo per la carretera que ve d’Oliana, vaig estar mirant alternatives i ens va semblar la més adequada al que buscàvem. I vam ben encertar.
Una abraçada Carles!
Què bons uns peus de porc a la brasa!!! Sense desmerèixer al xai, però els peus, una matèria primera tan barata i tan bona 🙂
M’agraden molt els restaurants amb brasa, però d’aquest estil, una bona llar de foc i vinga! Que a més a més fa caliu al local.
Apuntem per si anem per la zona.
Salut!
Si, els peus de porc són un gran plat. Ja siguin a la brasa, guisats, en carpaccio o com integrants d’una terrina. A més els tinc recomanats (a la brasa) per la meva dieta.
Normalment en tenim a casa de fets a baixa temperatura i congelats en les bosses. I a punt per fer a la brasa. Però ara i de fa unes setmanes, si et fixes al mercat, en hi han pocs i molts d’ells amb les ungles com «ratades» i això és d’una «passa» que pateixen periòdicament, que col·loquialment s’en diu «mal de peus». Es veu que no és res greu pel porc, però fa una mica de fàstic.
Ho conec de la meva antiga època de «grangero» 😂😂
Salut!!
fa dies que truco i no agafen el telèfon
cal de setmana passat estava tancat!
El dia que vam anar, era el 16-10 i vaig veure un cartell en que indicaven vacances properes. Segurament deuen fer vacances el novembre o finals de novembre.
Salutacions,