Molino de Pez, és un restaurant que ha aterrat no fa gaire a BCN. Igual que el seu «parent» Fismuler, està ubicat dins un hotel, en aquest cas el Seventy Barcelona. Un lloc ben recomanable, que el podríem definir com una bona «casa de menjars», dins d’un entorn elegant.

Molino de Pez

Còrsega, 346

Pàgina web del lloc

TEL.: 935 95 95 91

Molino de Pez entrada

Era un dia de meitat d’agost i vaig quedar a BCN per dinar amb el meu fill, que feia un parèntesi a les seves vacances. Per optimitzar el seu temps per a dinar, vaig cercar un restaurant proper, i a pocs metres vaig trobar Molino de Pez.

No era un lloc al qual tingués previst anar. Alguns publireportatges de #chico_anuncio d’aquells que al perfil hi anuncien «hago colaboraciones», m’havien fet desistir. Fins i tot un vídeo d’un paio que va començar fa anys amb vídeos graciosos de cuina, però que amb els anys ha perdut la seva «fidelitat» ? i ara els va fent de restaurants. Per cert, gent que mai mostren preus ?.

Però, tot i això, vaig decidir anar allà i ja us avanço que prou bé. Segur que ara més d’un esteu pensant «veus com els #chico_anuncio no són tan dolents?». De fet, els #chico_anuncio, sempre es posen exciteds, ja sigui amb una «mierda pichada de un palo» o en un lloc que valgui la pena. I clar, en aquests darrers,  coincidim, tot i que en meu cas sense «sobreexcitacions» ?.

El local de Molino de Pez, és ampli, ben decorat i s’hi està a gust. Possiblement, un mobiliari voluminós, que, d’altra banda, aporta comoditat, fa la sensació que les taules estan més juntes del que caldria. Però la conclusió és de confort i comoditat.

Per més detalls de l’origen d’aquest lloc i la seva història provinent de Madrid, millor busqueu per les xarxes i ho expliquen els que escriuen al dictat.

Que ofereix la carta de Molino de Pez

La seva web és molt bàsica, però no mostra la carta i tampoc té versió catalana. Vull dir que tots els que poseu això com línia vermella, ja no podreu anar-hi ?. En positiu, permet reservar en línia, que per a mi és important. A la secció Conclusions i Reflexions, em posiciono en el tema idiomes.

Per la carta, podríem qualificar Molino de Pez, com «casa de comidas», però amb productes bons que permeten gaudir. Us poso la carta del dia que vam anar i vosaltres mateixos podeu jutjar.

Molino de Pez carta 1

Molino de Pez carta 2

Que van acabar demanant

Moltes coses ens venien de gust i és d’aquests llocs en que costa decidir i això és positiu. Com primers plats i a compartir, vam optar pel pastís de cabracho i per una curiosa ensaladilla de patata i llobarro. L’ensaladilla realment ben trobada i el pastís de cabracho correcte, sense trobar-li les meravelles que pregonava algú ?.

Molino-de-Pez cabracho

Molino-de-Pez ensaladilla

I com plats principals, el corball a la brasa i per a mi  el secret ibèric a la graella. Els dos plats ben resolts, tot i que massa fet al meu gust el secret. Però és la història de sempre, el meu «poc fet», els costa d’entendre i més tractant-se de porc. Deuen ser manies de vell, com les d’aquell ex-cuiner que sempre es queixa de l’arròs cru ??.

Els dos plats venien amb guarnició, on el peix anava acompanyat per una generosa amanida i el secret, pel puré de patates que veieu al fons. Dos plats senzills, però que vam gaudir.

Vins i postres a Molino de Pez

La carta de vins es veia àmplia i ben endreçada. Però com que entre que un treballava i la meva dieta, vam preguntar per a vins a copes, que de fet a la primera pàgina de la carta, ja es veia que hi havia oferta.

Vam demanar el DOQ Priorat GR-174, un vi senzill prou correcte.

Per acabar, la carta de postres, la teniu a les imatges del principi, de la que vam compartir el conegut i fotografiat pastís de formatge de Fismuler, que aquí no porta aquest nom. I bo en la seva línia habitual.

Molino-de-Pez formatge

Conclusions i Reflexions

Molino de Pez està prou bé i té força números de triomfar a BCN, tal com ja ha fet Fismuler. I potser amb més facilitat per la seva ubicació. No és el mateix estar a pocs metres de l’obelisc de Passeig de Gràcia, que estar en una de les zones «fosques» del Born.

Com he dit al principi, la seva web pràcticament només permet reservar. I això de poder reservar en línia, cada dia ho agraeixo més i s’està convertint per a mi, en un factor a tenir en compte, a l’hora l’elegir un lloc o un altre.

La seva web, que ja he dit era molt bàsica,  només ofereix les opcions castellà o anglès. Per posicionar-me en el tema català, i ho dic com a catalanista i independentista convençut de tota la vida, soc pràctic i reconec que les coses són com són i ara estem en un moments pèssim pel que fa a aquest tema.

A Catalunya, no accepto que algú que està de cara al públic no entengui el meu català i d’algun lloc he marxat per aquest motiu. Però si em toca aguantar que em responguin en algun altre idioma, tot i no fer-me gràcia, m’aguanto mantenint el meu.

Per tant, si podeu salvar aquests dos temes claus: no web en català, ni carta mostrant la seva oferta, crec que el lloc us agradaria. També he de dir que pràcticament tot el servei amb qui vaig interaccionar, s’expressava còmodament en català. I la veritat és que valoro més això, que el detall de la web.

Finalment, comentar que oblidar-me d’agafar el tiquet i només us puc mostrar l’extracte de la meva targeta. Ja deduireu que PezLino deu ser el nom fiscal de Molino de Pez  ?.

Resum de Molino de Pez

  • Local còmode i elegant
  • Servei amable i eficient
  • Bons plats amb bon producte
  • En conseqüència lloc recomanable, si podeu obviar ? els detalls que he comentat