Restaurant La Cooperativa a Porrera és un local amb molt d’encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiment de vins, a preu pràcticament de celler. 

Restaurant La Cooperativa

no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977 82 83 78

Restaurant La Cooperativa exterior

Restaurant La Cooperativa, és d’aquells llocs que m’agrada anar. I ho faria més sovint, si no fos pel maleït hobby de publicar un lloc diferent cada setmana.

Tinc més de cinquanta llocs a Catalunya amb desig d’anar-hi i, per tant, he d’espaiar les visites, fins i tot als meus preferits. I com sempre dic, ni la dieta, ni la cartera, em permeten més de dos llocs per setmana.

Sempre que publico Restaurant La Cooperativa  em declaro molt fan del lloc i afirmo sense dubtar-ho, que si es trobés ubicat a França,  estaria en la Guia Michelin, en la secció Bib Gourmand, que són els restaurants amb encant, bona cuina i bon preu.

I en canvi, aquí a Catalunya, la Guia Michelin, sembla estar una mica desubicada en aquest apartat. Com si haguessin oblidat el significat de la paraula «encant».

Que ofereix la cuina del Restaurant La Cooperativa?

La seva cuina està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes.

És difícil de definir el seu estil de cuina, perquè tant pots gaudir de plats amb productes molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes, com podeu veure a la imatge de la carta que oferien el dia que vam anar al Restaurant La Cooperativa.

Que vam demanar

La nostra tria aquest cop, no va ser compartir primers com fem habitualment. La llengua de vedella sobre llit de patates, és un plat i que em porta de corcoll en aquest restaurant i la volia per mi sol 😅. I quan l’intento imitar a Cal Malcarat, amb les meves tècniques sous-vide 😱, no ens queda igual.

restaurant cooperativa llengua

I la Marta va demanar el Flam de porros i pèsols amb salsa de Gorgonzola, del que va fer bons elogis 😊.

restaurant cooperativa flam

Com segons al Restaurant La Cooperativa, vam optar per un plat de cap i pota amb fesols de ganxet i per a mi el Secret de porc de Cal Xerrit amb confitura de pebrot escalivat, que com podeu veure, em va arribar una ració, de la que a BCN, la converteixen en tres o fins i tot en quatre 😅.

restaurant cooperativa capipota

Postres i vins al Restaurant La Cooperativa.

L’oferta de vins és un dels punts forts aquí. I si li sumes els coneixements que té el Litus, la seva honestedat i que el preu serà pràcticament el de botiga, fa que sempre deixem el vi a la seva elecció.

En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb Les Margues.  Una de les creacions sempre exitoses de l’Alfredo Arribas.  No l’havíem tastat mai i va resultar una molt agradable troballa.

Finalment i com a postres, la Marta va demanar aquest pastís de  taronja, recomanat per ells mateixos, del que vaig tastar una mica i resultava molt encertat.

restaurant cooperativa postres

Conclusions i reflexions

El Restaurant La Cooperativa Porrera és una mena d’oasis en el món de la restauració actual. I de fet hi ha una combinació de factors que li donen aquesta característica.

Si no coneixeu el lloc, no us el podeu perdre. Tot i que sé que costa trobar lloc en dies festius i pot ser una odissea, quan hi ha festivals de vi per la zona.

La seva oferta de vins és per emmarcar i arriben a preu de botiga. I això ho valorem encara més els que patim sovint marges abusius amb l’excusa de determinades «filosofies» al voltant del vi, quan ens intenten col·locar qualsevol parida, comptant en què el client no sap el preu d’aquest vi i, per tant, acceptarà el que vegi a la carta.

I no interpreteu amb l’anterior paràgraf que reivindico vins a preus de botiga, perquè ja entenc que el vi, és un producte més que intervé en la facturació d’un restaurant. Només vull dir que cal trobar un equilibri i que no em tripliquin el seu cost.

L’excusa per anar fins al Restaurant La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar. Una visita al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a un àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, ja que la comarca, la tenim ben trepitjada.

Les anades al Restaurant La Cooperativa, sempre són una festa. I si li sumes l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.

Cooperativa tiquet

Cooperativa avaluacio

RESUM del Restaurant La Cooperativa

  • Un local amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
  • Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
  • Servei més que afable i molt eficient
  • També amb oferta de vins molt atractiva, per no dir top
  • I amb preus més que raonables
  • En conseqüència, és el  lloc que us recomanaré si em demaneu pel Priorat

Finalment, si feu clic al següent enllaç, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.