Suculent és un restaurant on el nivell de cuina és excel·lent i amb plats que sempre sorprenen. Un lloc totalment recomanable, que si volem trobar-li alguna pega, seria estar ubicat al Raval. Però val la pena anar-hi sense cap mena de dubte.

Suculent

Rambla del Raval, 45

web de Suculent

TEL.: 934 43 65 79

Suculent Restaurant interior

El primer cop que vaig anar a Suculent, ja deu fer dotze anys, em van quedar dubtes del lloc. No pas en el nivell de la seva cuina, sinó en el sentit que em quedava lluny dels llocs on em movia habitualment.

Però Suculent en aquests anys, ha evolucionat molt en tots els sentits i el tema comoditat de sala, també ha estat un d’ells.

Actualment Suculent, és un dels referents gastronòmics a Barcelona i copiaré la frase que deia un bon amic, just quan en sortia ara fa uns dies.

«No sé per què sovint volem tastar llocs nous, just acabats d’obrir, quan tenim llocs contrastats, als que espaiem les visites més del compte. Llarga vida a Suculent de Tonet Romero»

I de fet fa temps que el recomano i una mostra és que el tenim amb total mereixement, en la Llista de restaurants, recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic al link anterior.

Que ofereix la cuina de Suculent

Per definir-ho ras i curt, podem dir que hi trobarem molts plats clàssics reinterpretats. Ofereixen dos menús ben atractius, així com la possibilitat de carta i també alguns suggeriments ben interessants. Ho podeu veure a la seva web.

Aquí us mostro el parell de menús.

 

Que vam acabar demanant

A diferència de la visita anterior, aquest cop vam optar per un dels menús i no vam dubtar en el que ofereixen una mostra dels seus plats tradicionals, sabent que alguns ja els coneixíem.

Però un cop més vull recordar, que no vaig als restaurants a «descobrir» res. Gaudiré del lloc, dels plats i de la companyia i abans d’entrar, ja somio en repetir plats que conec de visites anteriors. I aquí teniu el que va anar arribant, que no deixa de ser el menú tradicional, al que van tenir la gentilesa d’afegir algunes mitges racions, com a mostra de la seva gran cuina.

La festa comença amb el còctel de benvinguda, consistent en un vermut una mica tunejat.

I ja comencem amb els plats del menú

amb el seitó marinat amb gelea de taronja i un parell de croquetes d’ànec rostit, que ja et fan adonar de les possibilitats del lloc.

Suculent seito

Tot seguit el cebiche de gamba vermella i el maitake a la brasa amb emulsió de pinyons. I jo que soc poc amant dels cebiches és quan m’adono que si són bons com aquest, llavors m’encanten. També destacar, el cas del maitake, com d’un senzill bolet, es pot fer un plat deliciós.

Suculent gamba

I aquí van aparèixer algunes mitges racions, que vam ben agraïr, amb les que volien mostrar-nos les bondats de la seva cuina, més enllà dels plats del menú. En concret aquest a base de remolatxa, que tot i ser poc fan d’aquesta arrel, ben preparada té la seva gràcia. També aquests pèsols amb garoina, que van resultar espectaculars.

Suculent pesols

I ja passem a un dels plats mítics de Suculent i d’aquells que entro pensant em ells: el seu tartar, damunt de moll de l’os a la brasa, que ha estat imitat per activa i per passiva en múltiples llocs I també com a complement, aquestes rabassoles amb tòfona. que sempre són objecte de desig.

Suculent tartar

Suculent rabassoles

I la festa continua a Suculent

Amb la rajada a la mantega negra i aquest lingot de coll de xai amb ras el hanout, quinoa i herbes aromàtiques. I repetint-me un cop més, quines meravelles ofereix el coll de xai, una part desconeguda per a aquells que només coneixen les costelles de pal.

Suculent coll de xai

Postres i vins a Suculent Restaurant

Dels seus inicis, sempre han cuidat molt la carta de vins i vam optar per un dels seus escumosos que desconeixíem i ens va fer gràcia tastar. I prou bé.

Finalment les postres a Suculent, que anaven amb el menú i que eren dues per cap, els maduixots farcits de xocolata blanca i el pastís de formatge, ens les van substituir per aquest assortiment. Destacables totes!.

Suculent postres

Conclusions i reflexions 

En primer lloc, i com a conclusió principal, és que estem en un lloc de gran cuina. Amb això ja ho dic tot. També el servei a Suculent, és impecable globalment.

I com deia al principi, Suculent és un lloc amb el que no vaig començar massa bé amb el meu post del 2012, però les cròniques han estat ascendents, fins que aquesta i també algunes de recents,  passen a la categoria d’«exciteds».

També destacar la personalitat de qui ho porta, en que a més del seu savoir faire a lla cuina, té una personalitat discreta, amable  i allunyada dels shows que veiem actualment i massa freqüentment en el món de la gastronomia.

Suculent tiquet

Resum de Suculent

  • Cuina de primer nivell
  • Sala actualment confortable
  • Molt bon nivell de servei
  • En conseqüència molt recomanable

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 


Si voleu veure els altres restaurants que tinc publicats de la zona Raval-Gotic, feu clic a