Teòric Restaurant és un dels llocs que ens encanta i que procurem anar-hi un cop l’any en la meva ruta de restaurants a BCN. Molt bona cuina i amb servei proper i professional.

Teòric  Restaurant

Bailèn, 117

web del restaurant

TEL.: 930 002 552

Teòric Restaurant entrada

Ben curiós l’èxit de Teòric, amb un funcionament cronometrat en què tot segueix un guió preestablert. Sé que això no agrada a tothom, però jo soc de bàndol del «sí» i pel que es veu, no els falta pas públic.

Fa anys, la primera crònica que vaig fer, no va ser del tot positiva. Era una reflexió de com les expectatives a partir de cròniques passades de voltes, poden acabar resultant un tret per la culata. Però ja vaig predir que hi havia molt marge de millora.

I actualment Teòric s’ha convertit en un lloc que brilla amb molta força i que està entre els meus preferits.

Que  ofereixen a Teòric Restaurant

L’oferta és molt simple i es limita actualment a un parell de menús que varien segons temporada. Un de «curt», que és el que vam prendre i un de llarg amb algun platet més. Veureu detallat el curt a la següent secció i també els mostren a la seva web.

Sé que el tema menú, sense opció de carta, pot espantar a més d’un. Però a banda de ser un menú amb plats de gran nivell, és un menú «intel·ligent». I el defineixo així, perquè és un menú fàcil, pensat per agradar a la majoria, llevat de «carregats de romanços» de sector dur 😂.

Quan veig un menú únic, per valorar la seva «accessibilitat», penso sempre amb 3 coneguts meus, una mica conflictius amb determinats plats. I quan veig que el menú tindria el seu vistiplau, em permeto assignar-li  l’etiqueta de menú «intel·ligent». Jo per la meva part, menjo de tot i no tinc dificultats en aquest àmbit.

En tot cas pregunten intoleràncies a  les quals poden adaptar-se i a la web així ho indiquen.

Com es va desenvolupar el menú

En primer lloc, van arribar aquestes olives amb vermut, realment sorprenents i el tast d’olis. Un d’arbequina molt ben triat de les Garrigues.

Teòric olis

Tot seguit van arribar els 4 plats anomenats aperitius, que inclou el menú de curt a Teòric:

Teoric menú

teòric clotxa

Teòric tomaquet

Dels quatre «aperitius», destacar la seva versió de la «clotxa», una preparació típica de Terres de l’Ebre i en especial de Ribera d’Ebre. També el gran nivell de l’assortiment de tomàquets que ara estan en un punt àlgid de temporada. I el nivell dels altres dos, no quedava pas lluny.

També ens van donar a tastar un dels aperitius del menú superior, que va resultar sorprenent: Aquest tàrtar de gamba, damunt de pell de pollastre cruixent. I qui ens ho va servir, feia conya que són els dos «animals» que configuren el logo del restaurant.

I ja tot seguit els 4 plats que configuren la part final i prèvia les postres i que van arribar més o menys en aquest ordre, no coincident amb el que mostra més amunt.

L’albergínia amb pebrot i ceba, el turbot amb llimona i fonoll, el tàrtar de vaca vella amb salsa bearnesa i un excel·lent arròs de sèpia amb una cobertura de bull negra, que no llueix a la foto, però estava per a repetir.

Vins i postres a Teòric Restaurant

Aquest cop no vam veure la carta de vins, però la recordo de l’altre cop, ben treballada i amb referències ben buscades. També tenen opcions de vi a copes, de les que em van servir una, però per la meva part, sense ganes de preocupar-me ni que era.

Quan em comencen amb la cantarella «como le gusta, suave, con más cuerpo o ….» ja em desmotivo. Com si aquests paràmetres subjectius, fossin referència per escollir o deixar-se aconsellar per algú que ves a saber si coincideix amb aquests conceptes… Aquest va ser l’única ombra del sopar.

Pel que fa a les postres a Teòric, el menú n’inclou dues. Va arribar primer aquest de sopa verda amb préssec i iogurt, molt refrescant i tot seguit un dels millors flams d’ou que he tastat mai. Realment impecables i en quantitat més que suficient per mi.

Teòric postres

Teòric flam

Conclusions i reflexions 

Aquest sistema de fórmula menú, pot semblar limitat per a alguns, però permet que el servei funcioni com un rellotge. Tot arriba al punt, sense esperes ni errades. I fins i tot al final del servei, reparteixen els comptes a cada taula, cosa que potser a algú no agradi, però a mi m’encanta. La de restaurants que n’he sortit emprenyat perquè el tiquet no arribava!

La Fórmula Teòric inclou el pa, un tast d’oli d’oliva verge extra i aigua filtrada. I com és lògic, la resta de begudes es cobraran a part.

El servei és majoritàriament proper i destacable i en conseqüència, dels llocs que et fan sentir còmode.

En resum, un lloc per a tenir a l’agenda on tastareu alguns plats sorprenents i a un cost ben raonable.

Teòric tiquet

Teòric avaluació

Resum a Teòric Restaurant

  • Plats molt ben elaborats
  • Servei majoritàriament proper i professional
  • Molt bona organització
  • Bona RQP
  • En conseqüència, un imprescindible a BCN

I si voleu saber d’altres restaurants que tinc publicats d’aquesta zona, feu clic a,

 

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.