Via Veneto és un dels restaurants dels quals BCN pot lluir. Amb un servei de sala impecable i un ventall de plats que combinen l’oferta més clàssica, amb altres d’aires més innovadors, però sempre amb excel·lents elaboracions.   

Via Veneto

Ganduxer, 10

www.viavenetobarcelona.com/

Tel.: 932 00 72 44

Via Veneto-sala

 

Via Veneto és un restaurant al qual no cal anar a buscar sorpreses en el sentit que actualment es dona a aquesta paraula, quan va lligada a gastronomia.

L’oferta que hi trobareu és clàssica, que no vol dir pas que no estigui actualitzada.

La idea que es té de Via Veneto, és la de restaurant car i no puc pas dir que sigui econòmic. Però si parlem de relació qualitat-preu, molts dels llocs que la gent aplaudeix avui en dia amb les orelles, quedarien ben mal parats en aquest aspecte.

Perquè si ens atenim a aquest factor, fixeu-vos en el següent exemple. La bullabessa que veureu tot seguit, és un regal si la compareu amb aquestes amanides de verat que ofereixen arreu a 18 € 🫢.

Però això del concepte relació qualitat-preu, ves a saber que no estigui passat de moda, perquè conec algun presumpte «expert en gastronomia», que renega d’aquest concepte, igual que ho fan els que mai trepitgen cap restaurant o aquells que intenten anar de gorra.

Que ofereix la carta de Via Veneto

La carta és curta, però tots els plats tenen sentit i podríem definir la seva cuina com «tradicional burgesa», però amb totes les preparacions actualitzades, tant en l’àmbit de les elaboracions com en el de presentació dels plats.

La seva oferta, la podeu veure a la seva web, així com un menú degustació, que no deixa de ser un compendi de plats de la carta.

En tot cas, amb molts plats que venen de gust i més quan ja saps que el producte i el nivell d’elaboració, seran excel·lents. Vam anar-hi aquest cop, amb els companys de 3(o+)aTaula i mentre escollíem els primers, ja vam comentar el «problema» de no saber quin triar, perquè els demanaríem tots.

Que vam demanar

Per començar els deliciosos aperitius, que lluïen molt més en boca que en la meva foto.

Via Veneto aperitius

I que no faltés la deliciosa mantega, per untar algun dels pans de la selecció que ofereixen.

I ja com plats escollits a Via Veneto, els meus companys van iniciar l’àpat amb la vichyssoise freda de cabra de mar gallega amb avocat i alfàbrega i també l’arròs cremós de “pals” amb pop i salsa bearnesa.

Via Veneto Vichysoise

Via Veneto arros

Jo vaig optar per aquesta bullabessa que presentaven primer amb el plat amb escamarlà, fideus de safrà, escorpora i musclos al “pastís” i després incorporaven el brou, que deixaven a banda permeten repetir. I venia acompanyada del bunyol de rouille.

Via Veneto bullabessa

Tots els plats van merèixer elogis i puc donar fe de l’excel·lent bullabessa que passa a ser dels plats que queden a la memòria.

I ja com plats principals, jo vaig escollir el xai de llet, rostit, desossat i farcit de trompetes de la mort, amb milfulls de celery, “crème fraîche” i nabius. Un plat d’alta cuina que vaig ben gaudir.

Via Veneto xai

I els meus companys van demanar el carpaccio de tonyina vermella de l’Ametlla de Mar i llobarro “salvatge” amb maduixes i remolatxa del maresme, que de fet era un primer. I el Jordi que és un fan de la ploma, el colomí “wellington” amb bolets gírgoles de castanyers i amb les cuixes fetes cruixents amb salsa de foie.

Via Veneto colomi

Els tres plats impecables amb el colomí preparat a estil molt alta cuina i per posar un comentari, dir que no em va convèncer el milfulls d’api. Però és que a mi, mai m’ha convençut l’api, mentre a molta altra gent, els encanta. Un cop més recordaré el tema de la subjectivitat 🤷🏻‍♂️.

Carta de vins i postres

La carta de vins de Via Veneto, la recordo d’altres ocasions i resulta espectacular pel nivell i la varietat. En aquesta ocasió no vaig prendre vi amb les meves limitacions de dieta i tenint en compte que el vespre tenia un altre sopar. I els meus companys van optar per copes.

La secció de postres postres, ofereix diferents opcions,però vam optar per prescindir-ne.

I generosament van arribar els petits fours que van acompanyar els cafès.

Conclusions / Reflexions a Via Veneto

Via Veneto ha estat i continua sent, un lloc màgic a BCN, que penso seria d’obligada visita almenys un cop l’any. Soc conscient que pot quedar fora de molts pressupostos, però em refereixo a gent que habitualment visita restaurants.

Sorprèn constatar que es manté intacta la professionalitat i savoir faire del servei. I no em refereixo pas a detalls anecdòtics que la gent expliquen exciteds com la famosa taronja a l’estil Via Veneto o la cerimònia de l’ànec «à la presse», per esmentar dos exemples. Es tracta de detalls quasi imperceptibles i alguns tan subtils que ni són demostrables, però que et sorprenen.

Un exemple de saber estar del servei de Via Veneto, és quan de manera subtil, t’ofereixen determinats productes de temporada com si fos un detall sense importància. Però en cap cas et sents pressionat, com m’ha passat en segons quin restaurant.

Ni per exemple et pressionen amb el típic «segur que no vol formatges?», dels que ja has observat el magnífic carro-vitrina en què els ofereixen.

I evidentment el preu de tot aquest conjunt, no pot ser econòmic. Hi ha una sèrie de costos que no cal enumerar, però que influeixen en la factura. Perquè el servei, a més d’abundant, és d’un nivell, que dista anys llum del que veiem habitualment.

I un detall que voldria destacar. Via Veneto de sempre ha estat destacat a la llista de recomanats que tenim amb els companys de 3(o+)aTaula. A cada edició, han donat les gràcies de manera pública a diferència de molts altres llocs, que no mostren cap reacció.

I precisament a Via Veneto, no els arriba pas el públic per la nostra llista. Aquest agraïment és una mostra més de l’elegància i professionalitat del lloc.

Via Veneto tiquet

Via Veneto avaluacio

RESUM de Via Veneto

  • Sense por a equivocar-me, asseguraria que l’equip de servei, és de llarg el més professional de BCN
  • Local i posada en escena impecables
  • Elaboracions complexes i molt ben encertades
  • El cost no és econòmic, ni pot ser-ho amb tot el que comento
  • En conseqüència, un dels restaurants de què BCN pot lluir

Finalment, si voleu saber d’altres restaurants de la zona que tinc publicats, cal que feu clic a,

 

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.