Acuamar a Cambrils, és un clàssic dels que no fallen. Ubicat a primera línia de mar, i actualment amb una bonica i confortable terrassa al passeig marítim, ofereix molt bon tracte i producte.

Carrer Consolat de Mar, 66 (Cambrils)
Pàgina web
TEL.: 977 36 00 59

Granja Elena entrada

De sempre he comentat, que Cambrils és una plaça gastronòmica important, tot i que al meu punt de vista, no brilla com fa anys, que a l’estela de Casa Gatell, es van obrir una sèrie de llocs d’anomenada. Tot i això, Déu-n’hi-do el que queda encara de bo i Acuamar n’és una bona mostra.

Porto quasi sis anys empadronat a Cambrils i quasi vint de visitant de caps de setmana i he vist l’evolució gastronòmica d’aquesta vila, on llueixen de dos restaurants estrellats. I darrere l’estela d’aquests estrellats han aparegut d’altres que tiren més a la creativitat, que en mantenir la cuina tradicional marinera.

Potser degut a les meves visites i publicacions setmanals a restaurants de BCN, que ja cobreixen de sobres la meva capacitat d’engolir, tatakis, cebiches, croquetes i algun altre invent del xef de torn, valoro més a Cambrils, els llocs on trobo cuina més tradicional.

I Acuamar, també anomenat antiga Casa Matas, és un d’aquests i no és pas l’únic. Però segurament i actualment, és un dels dos que llueixen més pel que fa a ubicació i sala. A part de ser un restaurant on menjar bé, podríem dir també que és un lloc de «ver y ser visto», nivell costa Daurada ?.

Que ofereixen a Acuamar…

Hem estat en diverses ocasions, el que m’ha permès valorar la seva oferta i veure també el que arribava a les altres taules, que gira al voltant del peix, els seus arrossos i els seus peixos, dels que destaquen els fets a la sal, que permeten observar el treball del personal de sala, ben coordinat i ensinistrat en servei del peix.

És un d’aquests llocs que tornes passats uns mesos i continues trobant bona part del personal de sempre, cosa que dona estabilitat i seguretat. La carta és d’aquelles àmplies, però penseu que la capacitat del lloc també ho és.

A més, hi ha moltes repeticions de peixos, variant el mètode de cocció i això dona imatge de carta més llarga.

Que vam menjar…

En aquesta ocasió i igual que l’anterior, vam optar pels entremesos de peix. És un plat que es demana com plat únic i sempre fa una mica de festa. Però en lloc de demanar-ne dos, vam optar per compartir-lo i fer el mateix amb una graellada. Vam preguntar si suposava cap inconvenient i ens van dir que no.

Els entremesos de peix arriben en 6 serveis diferents, que en aquest cas i a causa de ser per a compartir, els plats van arribar més agrupats. Recordeu que el que veureu a les imatges, són UN SOL entremès i la primera imatge és el típic duet d’excel·lents salses.

I ja comencen amb una senzilla, però refrescant (1/6) Amanida, (2/6) Salmó Marinat acompanyat de musclos en escabetx, (3/6) Cargols de punxes (4/6) aquest marisc bullit.

Tot seguit, el  peix variat fregit (5/6).

Acuamar peix fregit

I acabem amb (6/6) Navalles-gambes-sèpia.

Acuamar entremesos

Ben correctes i estiuencs aquests «entremesos», que amb un preu que no arriba als 40 € i atès el preu del peix actual, és un plat que val la pena demanar.

Com punt final, vam compartir la graellada Acuamar, que podeu veure tot seguit. I la valoro amb els mateixos arguments que els entremesos, és a dir, prou bé.

Evidentment, hi ha repeticions si compareu els entremesos i la graellada, però res a dir perquè vam ser nosaltres que vam escollir els plats.

Vins i postres a Acuamar

Tenen un oferta de vins correcta i a preus ben raonables. En aquest cas vam escollir el cava Agusti Torelló.

Pel que fa a les postres a Acuamar, l’oferta és també àmplia i ben clàssica. I distribuïts per seccions: «fets a casa», «clàssics», «gelats artesanals», «capricis de xocolata», «cafès especials», «formatge»  «fruites» i  «postres gelats», que fan un total d’unes 35 possibilitats ?.

Vam escollir unes trufes i un cafè irlandès, que feia anys no demanàvem. A voltes cal deixar-se portar per la nostàlgia ?, tot i sense caure en demanar el «pijama» que crec no ofereixen.

Acuamar postres

Conclusions d’Acuamar a Cambrils…

Com ja he dit, la carta pot semblar llarga, però hi ha repeticions. El mateix llenguado, l’ofereixen en 5 diferents coccions i això l’allarga. I el local és prou gran per poder oferir aquesta carta.

Penseu que a banda de la magnífica terrassa actual, tenen l’interior del restaurant que crec que actualment funciona amb 3 menjadors en diferents plantes.

El servei d’Acuamar és impecable quan parlem dels caps de sala. Després hi ha un servei més secundari que ja no està al mateix nivell, però que si el comparem a la mitjana de Cambrils, es podria qualificar de bo i tot.

Pel mateix passeig marítim de Cambrils i a no gaires metres d’Acuamar, hi ha restaurants en els quals només veure els ànims i el posat d’alguns dels que fan de cambrers, ja et fa fugir del lloc. I no diguem de la nova moda, copiada de la Barceloneta, en què els cambrers assetgen als vianants, mostrant-los la carta.

En canvi, a Acuamar, l’èxit els acompanya, ja que en general quan passes pel davant al capvespre, llueixen el cartell de complet. I aconseguir una taula en terrassa el divendres, va ser reservant dilluns i els va caldre fer números per veure si era possible.

El públic, del que en posts anteriors he fet conya per la dèria d’exigir taula just a la finestra, aquest cop en estar a la terrassa i ja tot reservat, no ho vam patir. I en positiu, he de dir que totes les taules, moltes d’elles d’europeus, es comportaven educats i en acceptable silenci. Per un moment vam pensar que estàvem en algun lloc prèmium de la Costa Brava ?.

RESUM

  • En ple passeig marítim de Cambrils, és un lloc d’èxit
  • Per tant, reserva imprescindible
  • Peix de primer nivell
  • Així com servei professional i atent
  • Bona realció qualitat-preu a Acuamar

Acuamar tiquet

Acuamar avaluació

I si voleu saber quins altres llocs tinc recomanats de Cambrils o de la ruta Tarragona al Delta, passant per la costa, feu clic a:

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.