AQ és lloc imprescindible a Tarragona, amb una cuina creativa i allunyada de la cuina marinera que caracteritza la majoria dels restaurants de la zona. Plats curiosos, interessants i alguns fins i tot atrevits.
AQ és un restaurant, que ens encanta de fa anys i que a mesura que m’he anat adaptant a viure per la zona, valoro més.
Fa uns anys, quan només venia a Cambrils alguns caps de setmana, buscava en general, el que s’anomenava cuina marinera. Per cuines més creatives, ja tenia Barcelona, que llavors era el meu hàbitat.
I actualment AQ, s’ha convertit per a mi, en un lloc de desig. Sense la servitud que em comporta la meva web, que no deixa de ser un hobby que m’aporta moltes satisfaccions, no passaria tres mesos sense tornar-hi. Però m’agrada anar publicant un variat de llocs.
AQ restaurant, és un d’aquells llocs que els seus plats s’adapten totalment als meus gustos. A més hi ha molta originalitat en el que ofereixen, però sense passar-se en el sentit de creativitat per creativitat.
Continuen a gran nivell i algun dels plats els vam trobar un escàndol de bons. I alguns amb algun punt d’atreviment, que dona una personalitat pròpia al lloc.
La mala notícia per molts dels que em llegiu, és que AQ tanca dissabtes i diumenges. En conseqüència, molts dels que em llegiu i que per les estadístiques de la web veig que sou de BCN, ho tindreu més difícil per gaudir del lloc.
Que ofereix la carta de AQ restaurant
La carta d’AQ, ja fa anys consisteix en una oferta de platets, la majoria per a compartir. Com ja he dit, ofereixen una gran creativitat, però sense perdre el nord o caure en barreges impossibles.
Em fa il·lusió el seu cluc d’ulls als elaborats amb menuts, tot i que ja us dic que no són majoria, per no espantar els que rebutgen aquestes menges. Un encert la recuperació d’aquests plats en cuina de nivell.
I m’agrada també la seva manera de presentar la carta, en un full com el que mostro tot seguit, en què vas marcant els plats que et semblen adequats i que després ja acabes d’ajustar amb el cap de sala.
Que vam escollir a AQ restaurant
Vam escollir alguns plats dels quals teníem bon record d’altres estades. I mira que ens van marcar alguns amb una x a l’esquerra, aquells que eren les «novetats». Però vam anar a la nostra ??♂️.
Ens feia gràcia obrir l’àpat amb un parell de croquetes de calamar i la seva tinta. Pressentíem que serien boníssimes i la intuïció no ens va fallar. Espectaculars com per demanar com es feia abans, «un plat de croquetes», un hàbit que s’ha quedat antiquat ?.
Tot seguit una variació d’un plat que no demanem quasi mai, però que del que també teníem un gran record: el lingot de patates braves amb romesco picant i allioli.
Tot seguit els rotllets vietnamites de llagostins, van donar continuïtat a la festa.
I un que no podia faltar i ja vaig entrar buscant-lo directament: el coulant de pop amb patata, ou i botifarra de perol.
I per acabar, calia tastar algun de la seva oferta més atrevida: la cua de porc ibèric, guisada a l’estil thai.
Mai havíem menjat cua de porc i si moltes vegades de vedella o vaca. I ens va semblar una verdadera troballa, amb textura com de peus de porc, però més refinada. Vaja, que ens va encantar i ens va deixar amb la incògnita d’on en podríem trobar per tal de replicar el plat a casa.
Els quatre serveis competint a quin mes bo i sense arribar a poder definir-nos amb la Marta, de quin seria el guanyador.
Postres i vins a AQ restaurant
La carta de postres molt atractiva i vam escollir la coca de carquinyoli amb xocolata i caramel i que va resultar una cloenda digna de l’àpat.
La carta de vins no és massa llarga, però està ben escollida. I també amb una bona selecció de vins de la zona de xeres. Vam triar aquest cava de Carles Andreu, que de fet no estava a la carta i com que a AQ més d’un cop ens han sorprès, vam demanar que ens suggerissin algun, a banda dels que ja coneixíem.
Estava prou bé, però fent la valoració al final de l’àpat, ens vam penedir de no haver escollit un habitual nostre, que si tenien a la carta i a la mateixa escala de preu. Em refereixo al Innoble de Gramona ??♂️.
Conclusions i reflexions
Fa temps que coneixem AQ i mai ens ha decebut. El tinc també recomanat a la meva llista personal: «Restaurants de Tarragona al Delta» que podeu veure fent clic. I tothom que hi ha anat, m’ha retornat amb bon feedback.
Com he comentat abans, ja fa temps van decidir tancar dissabtes i diumenges i això pot ser un obstacle per aquells que només podeu anar a Tarragona en cap de setmana. Les estadístiques de la meva web, mostren que encara predomina el visitant de BCN ciutat i per tant, pot ser un handicap.
En positiu comporta poder disposar d’un servei més escollit en fer els seus horaris compatibles amb el que clàssicament s’anomena «horaris normals». I dono fe que allà es nota el bon nivell de tothom qui hi treballa i et fa sentir a gust.
Només un comentari a fer, i és que mirant la nostra tria, alguns plats com la cua de porc, poden espantar a gent «tiquis miquis». Però mirant tota l’oferta, que també podeu veure a la seva web, veureu que hi ha suficients opcions per a tots els gustos. Som nosaltres qui anem a buscar precisament, aquests plats.
Per tant, un molt bon lloc a tenir en compte per la zona i que us recomano a la que tingueu oportunitat.
RESUM
- Un restaurant amb cuina creativa, però ben resolta.
- Ubicat en la Part Alta de Tarragona en un lateral de la catedral.
- La zona és molt agradable
- La relació qualitat-preu és bona
- El local és modern, còmode i agradable.
- Disposa de secció de taules, així com una còmoda barra
- Molt bon servei i sense escatimar en personal
- En conseqüència molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Excel.lent el restaurant. No hi afegiria res més del que dius.
Cuina elegant i molts vops dorpressiva, com dius en un entorn de Tarragona agradable.
Bon tracte i profesdionalitat del personal, sempre contents i això, m’agrada.
Per molts anys l’Aq.
Una abraçada!!
Sí i dels llocs que m’agradaria anar-hi més sovint. Sempre hi trobes alguna sorpresa!
Salutacions!!
Aquest el vaig descobrir per recomanacio teva i 100×100 d’acord amb com ho descrius.
Pel que fa a caps de setmana, sempre queda l’alternativa de divendres vespre.
Abraçada!
Bon dia Carles,
Sí recordo que en vam parlar i que us va encantar.
És un dels llocs que puc recomanar a gust i sense por de feed back amb pegues.
Abraçada!!
No tingut el gust de tastar els seus plats.Propera visita a TGN.
A banda de polítiques no costructives una carta bilingüe no te obligació però no te excusa.
No acabo d’entendre el que dius, perquè la carta si és en català i suposo en deuen tenir també en castellà.
Imagino que et deus referir a la web…??♂️
Salutacions,
Referent a la cua de porc he tingut ocasió de menjar-la a Albacete, fregida; i a Madrid a un restaurant xinès i a La Tasqueria.
Si bé és com dius, no és fàcil de veure-la per les cartes així que s’ha d’aprofitar.
Bon lloc l’AQ.
Salut!
I aquesta era de porc ibèric, que ells aprofiten l’època de la montonera d’allà baix per proveïr.
Tenen contactes per allà i aconsegueixen bon producte.
M’agradaria poder-ne comprar per aquí, però ni idea.
Salut!
Ja hi havíem fet alguna escapada el diumenge a la nit. Ara, al obrir els dilluns ens ho posa més fàcil per tornar-hi!!
Els que fem festa els dilluns tenim les nostres ventatges !!
Hola Ramon,
També tens raó amb això dels dilluns.
Els dilluns tenen el seu públic.
Salutacions,