AQ-Restaurant

AQ-Restaurant a Tarragona, és un lloc amb plats molt ben aconseguits, dels que deixen molt bon record. Amb carta prou variada i servei correcte.  

AQ-Restaurant

Carrer de les Coques, 7

www.aq-restaurant.com/

Tel.: 977 21 59 54

De tant en tant cedeixo l’espai de la meva web, per cròniques escrites per bons amics. I avui la crònica és a càrrec de Laura Beaumont.

Estic obert a la participació de Guest bloggers, sempre que és compleixin dues condicions: Que siguin persones de total confiança i allunyades del concepte #chico_anuncio. I també que parlin de llocs, dels que sé no fallaràn i em ve de gust publicar.

I AQ-Restaurant, és un lloc que m’agrada i per tant, aquesta crònica substituirà la que vaig publicar ara deu fer un parell d’anys.

Que ha escrit la Laura:

Tenia ganes de tornar a l’AQ; havíem anat un parell de cops quan oferien menú degustació i una decoració (al meu entendre) més “sofisticada”. Van renovar tant l’oferta gastronòmica com el local fa uns anys.

Pel que fa a l’espai tenen una barra llarga amb cadires còmodes (important que ho siguin i ho són!) per veure com preparen part dels plats (disposen d’una altra part de cuina menys a la vista); també tenen taules pensades per petits grups i, finalment, un espai més aïllat amb taula llarga per grups grans.

A l’hora de reservar preferia taula, però no vaig entendre/llegir bé la descripció de la web: si sou dos i arribeu d’hora, i tenen taula per dos, la pots ocupar; en cas que no, et toca a la barra.

Per sort era un dissabte d’hora i vam poder triar un tros de barra que feia cantonada que facilita poder parlar amb l’acompanyant; en tot cas va resultar agradable l’espai per xafardejar la preparació dels plats i per parlar una mica amb un dels cuiners.

Que vam demanar a AQ-Restaurant

La carta està dividida en “temes”: petites racions / crus / fregits / brasa / tradició i dolç, tot pensat per compartir (si vols clar!). Vam començar amb l’eriçó i el “mollete”, potents i amb molt de sabor, res de gustos descafeïnats.

AQ-Restaurant eriçó

AQ-Restaurant mollete

Vam seguir amb l’steak tartar. El meu acompanyant sempre fa broma dient que és el plat que jo sempre demano per “catalogar” un lloc i a mi em va agradar. Pel meu gust el serveixen massa triturat (que no és el mateix que picat) però per gustos de tàrtars els que vulguis…

AQ-Restaurant tartar

El verat amb calçots i cansalada va resultar un plat molt interessant pel contrast i ben elaborat.

AQ-Restaurant verat

El “cochifrito” és un plat de tradició castellana: garrí (cochinillo) primer cuit i després fregit; aquí amb l’afegitó “d’àrab” doncs el marinen amb espècies del Magreb. Vam preguntar i el fan a baixa temperatura d’aquí que sigui molt tendre. El vam trobar molt bo.

AQ-Restaurant cochifrito

Després va arribar la tripa amb de vedella amb cap i pota, un plat que m’encanta i el fan d’una forma molt tradicional: potent i que val la pena demanar si sou dels que us agrada.

AQ-Restaurant tripa

Un bon detall…

Abans d’arribar la tripa la xef / propietària de AQ-Restaurant, va venir a dir si volíem anul·lar algun plat; se la veia una mica preocupada perquè havíem demanat, a parer seu, molt; a l’hora de demanar ens havien recomanat uns 4 plats i havíem demanat els dos mitjos de l’inici i 5 més. Ho vam trobar un detall i sí que al final potser en sobrava un, però en fi, ja que baixàvem a Tarragona era qüestió d’aprofitar 😉

El darrer a AQ-Restaurant, va ser la papada amb taronja i verdures, potser ja una mica tipa li vaig deixar pel meu acompanyant. Del que vaig tastar vaig constatar que la papada es desfeia per la cocció a baixa temperatura (cosa que em va agradar) i la taronja/verdures acompanyaven bé.

AQ-Restaurant papada

Finalment per no decebre vam demanar dos postres: per baixar una mica el iogurt amb maracuià i meló i el coulant d’avellana amb gelat de iogurt, que demanaria demà mateix un altre cop; molt bo!

Tema vins, va encarregar-se l’acompanyant, i vam demanar un que vam descobrir el primer cop que hi vam sopar i ens va anar molt bé per acompanyar tot l’àpat: el Rar, un garnatxa negre del Priorat.

AQ-Restaurant rar

Conclusions a AQ-Restaurant

La carta facilita que tant puguis provar moltes coses com picar alguns platets. Tots ens van agradar, i de fet tornaria per provar altres coses que venien de gust. El servei correcte; ens va fer certa gràcia que a gent del costat els explicaven els plats en servir-los, a nosaltres no…Fèiem cara que no ens calen dissertacions? Els altres sí que els hi calia?

En conseqüència un bon lloc a Tarragona si un espera bona gastronomia i ambient “informal” (sense passar-se).

També comentar que l’endemà després d’una visita guiada per la Tarragona romana vam dinar al Llagut gràcies al post d’en Ricard parlant del Llagut i va ser també un gran encert 😉

Resum de AQ-Restaurant

  • Plats molt ben aconseguits i que deixen molt bon record
  • Carta prou variada per agradar a sectors i butxaques diferents
  • Servei correcte
  • Espai ideal tant per anar amb parella, com amb petits grups o amb colla
  • En conseqüència ben recomanable

Finalment, si voleu veure altres cròniques publicades aquí de la zona Tarragona, feu clic a: