Barquet és un restaurant de cuina marinera a Tarragona, amb el pedigrí que li dóna l’haver estat inaugurat fa més de 50 anys. Local ampli i agradable on poder gaudir del la varietat dels seus arrossos i productes del mar.

Barquet

Gasòmetre 16, (Tarragona)
www.restaurantbarquet.com/

Tel.: 977 24 00 23

El Celler de Matadepera-sala

 

Barquet ha estat el primer restaurant al qual hem anat després de la darrera reobertura. Vam anar-hi sense massa expectatives, després de emportar-me més d’una decepció en altres restaurants, durant la reobertura anterior, corresponent a primavera estiu.

No vull furgar en la ferida, ja que lamento i pateixo per la situació que està passant el sector, però si en cada reobertura, la RQP (incloc menjar, servei, tracte), tira cap avall, no anem bé i desmotivarà al públic.

En aquestes recents anades a restaurant, després del primer confinament, vaig optar obviar algun detall decebedor i en algun cas no fer crònica.

Per això vam entrar a Barquet amb certes prevencions, que segurament fan que els detalls negatius, quedin magnificats. Ja avanço que el menjar va ser bo i globalment vaig sortir d’allà, pensant que tornaria, però en l’apartat final, faré un recull de detalls que no em van agradar.

Que ofereix la carta de Barquet

La carta del Barquet està basada en una secció de plats per a compartir i una d’arrossos. També hi ha altres opcions, però tot sembla molt encarat a un plat principal d’arròs, dels que ja coneixia el seu bon nivell d’altres anades, tot i que de fa temps.

I en la carta d’arrossos, podreu trobar coses ben curioses, que de fet és una de les gràcies del lloc. Aquí teniu un exemple.

Que vam demanar a Barquet

La secció de coses a compartir era prou atractiva. Però vam anar a buscar el que ens va semblar més original, perquè musclos, canyuts i gamba panxuda, calamantxins, etc. ja en fem sovint a casa a Cambrils, on l’oferta de peix és més que bona.

Per tant vam optar per una coca de carxofes, bacallà i allioli, que va resultar un d’aquells plats que et queden a la memòria per encertats.

Barquet coca de carxofes

I també la moixina, que podia arribar fregida o amb romesco i vam escollir la primera opció. Cal destacar el fregit en el seu punt òptim.

Barquet moixina

I dels arrossos, vam escollir el de xapadillo i cap i pota. Som uns fans del xapadillo, fregit i ben torradet. I he de dir que integrat en el sofregit de l’arròs no ens va convèncer gaire. Però zero culpa pel restaurant, ja que som nosaltres qui ho vam demanar. Ens feia més gràcia un arròs exòtic que un de més clàssic i en tot cas la seva elaboració, va ser ben encertada.

Barquet arros xapadillo

Vins i postres a Barquet

La carta de vins és molt completa amb bastant oferta de proximitat, però també amb altres alternatives interessants. Una bona selecció en la qual hi havia moltes coses que venien de gust i vam acabar amb el Lafou Els Amelers DO Terra Alta. Una garnatxa blanca que feia temps no tastàvem i va estar en la seva bona línia habitual.

Barquet Lafou

Tenien bona oferta de postres amb diferents suggeriments del dia, però ens vam decantar per a compartir uns formatges. Tenen una oferta atractiva i vam escollir el Puigpedrós de vaca i pell rentada i pasta semidura, que coneixia de més d’un tast i fins i tot de comprar-ne. I he de dir que aquest, no em va semblar en el seu punt òptim d’afinat.

Conclusions i reflexions

Barquet és un lloc al qual havíem  anat bastant fa alguns anys i que és tota una institució a Tarragona. Es tracta d’un restaurants molt conegut, en el que un dels propietaris, té publicats llibres com aquest que hem adquirit recentment.

Havia tingut publicades cròniques de Barquet en la meva web, però no les trobareu perquè elimino els post quan ja porten 4/5 anys per obsolets, excepte algun que pugui tenir un interès especial.

Barquet és un dels restaurants que sempre recomano de Tarragona, com també faig amb el Llagut i el AQ. I podria continuar amb llocs com Xaloc i d’altres. I també els tinc a la meva guia de «Llocs recomanats de Tarragon al Delta», a la que podeu accedir fent clic.

Però vull enumerar també,  tot el que no ens va convèncer, sense que això signifiqui en cap cas que no pensi tornar-hi. I segurament aquesta secció de «coses que no m’han agradat», la mantingui com un fix de cara a properes publicacions.

 

Barquet tiquet

RESUM (que m’ha agradat i que no m’ha agradat)

Que m’ha agradatQue NO m’ha agradat
La seva qualitat de producte, que és tota una garantia.Servei una mica fred. Però és possible que la meva manca d’empatia, quan veig coses que m’incomoden,  pugui fomentar-ho. Tot seguit algunes de les coses que em van incomodar…
La seva gran varietat d’arrossos que ofereixen, on en podeu trobar de ben originals. Ben pensats i ben resolts.Em molesta que em rebin i atenguin de manera insistent en castellà, en restaurants amb llarga tradició local . I si algú interpreta això com «supremacista», allà ell.

El meu criteri és que s’atengui al client en la seva llengua o que com a mínim, es faci algun gest. El castellà #porquéyolovalgo, m’emprenya.
La RQP de Barquet. No és un lloc econòmic, però sents que el preu és just, atenent al que rebs.Trobo poc adequat que si demano EXPLÍCITAMENT un «arròs de xapadillo i cap i pota», el cap de sala (aquest si parlava en català), m’expliqui amb tot detall, que és el xapadillo i que és el cap i pota. Potser es pensen que demano tirant els daus?. És lleig pressuposar que el client és ignorant
La seva sala àmplia i ben decoradaEm molesta trobar al terre i sota la taula un tros de pa del dia anterior (només obren migdies). Pot ser un accident, però em provoca dubtes d’higiene. Tinc la fotografia com a prova.
El fet de sortir amb ganes de tornarI que quan em diuen «i per beure que voldrà?» i els indiqui que escolliré un vi, em passin el cartipàs de vins esperant que l’agafi. Vaig haver de dir «deixi’l damunt de la taula». Tanta cura amb els gel COVID i després em passa el llibre de vins amb intenció de que l’agafi?.

 

Quina és la conclusió final?

En tot lloc trobareu pros i contres i cal enumerar-los, a no ser que feu de chic@_anuncio . Sospesant uns i els altres, puc dir que els positius, superen els negatius. En conseqüència, Barquet és un  LLOC CLARAMENT RECOMANABLE