El Llagut, ubicat en una àmplia plaça per a vianants al Centre Històric de Tarragona, és una molt bona opció per a arrossos i altres plats mariners.

El Llagut

Natzaret, 10 (Tarragona)
www.elllagut.com/
Tel.: 977228938

El-Llagut-Tarragona-entrada

Nova visita a El Llagut que ja he publicat en més d’una ocasió. Quan faig noves publicacions d’un lloc, en general elimino l’anterior post, dirigint l’antic  a la nova adreça. També de manera experimental, recordo que recupero els comentaris de la versió anterior.

El Llagut, és un lloc que m’agrada molt a Tarragona i que ofereix els plats, que esperes trobar allà. M’agrada tot tipus de menjars, però quan estic per la zona sud, prefereixo la cuina anomenada marinera, que no pas la més creativa. De la mateixa manera, per posar un exemple, quan estic per BCN, rarament demano un arròs o un suquet de peix.

Sé que no té una explicació lògica, doncs no tinc cap dubte –tornant als exemples- que puc trobar peix bo a la Cerdanya, però ja no em tira demanar-ne. Defectes que té un …. 😇

Que ofereixen a El Llagut

La carta no és massa llarga i en l’apartat «tapes per a compartir» , trobem plats com seitó, canyuts, escabetx de peix de roca, cargols de punxes, etc.. I indicant clarament a la carta, els productes amb categoria km zero.

I en la secció peixos i calderetes, trobem peixos segons mercat, la caldereta de llamàntol a l’estil menorquí, els arrossos secs, els arrossos mariners i els «masqueta» que ofereixen dues possibilitats: El fet amb pebrots de romesco nans, cloïsses i pop roquer i el de safrà de la Conca amb carbassó i cloïsses.

Que vam menjar aquest cop

Érem 4 a dinar i vam començar compartint tres plats. Uns seitons fregits, uns canyuts a la llauna i unes cloïsses a la cavera.

El Llagut benvinguda

 

El Llagut canyuts

I ja com plat principal, tothom es va apuntar a la meva tria, que de fet ja anava a pinyó fix. L’arròs de masqueta amb tòfona d’estiu. L’havia tastat en una visita anterior i tenia clar que calia repetir. Llàstima que la foto, no pugui mostrar l’aroma.

El Llagut arròs masqueta

Vaig comentar en l’anterior publicació de fa un any, que no coneixia el concepte arròs de masqueta. I ens van explicar que era l’arròs de barca, que feien els pescadors, en cassola de ferro, on amb oli roent tiraven el peix que sobrava o no era fàcil de vendre. I és un arròs que queda melós com si fos un risotto. Si voleu més documentació, he trobat això per la xarxa, del Museu de la Pesca.

Evidentment el fet d’afegir-hi tòfona d’estiu, és una reinterpretació del plat que fan a El Llagut i a la que no tenien accés els pescadors.

 

El Llagut arròs-plat

L’arròs estava de mort, com tots els arrossos que sempre he demanat a El Llagut. Però aquest ha estat en aparença, el menys mariner de tots i ens va encantar a tota la taula, doncs els altres tres no el coneixien.

Les postres i els vins

Vaig deixar les postres a l’elecció de la resta de companys de taula i van demanar un parell per a compartir. Bons, però com sempre dic, és un apartat en el que no em fixo massa. Van ser semifred de mousse de formatge fresc i xocolata blanca amb cítrics i també Mon cheri.

La carta de vins no és llarga, però cuiden els vins de proximitat. Com que és un lloc que em coneixen i tinc tota la confiança amb ells, els vaig deixar l’elecció del vi. I va arribar el Sense, un DO Terra Alta, que va tenir prou d’èxit, fins el punt de que les dues ampolles es van fer curtes. Tot i que he de dir, li vaig trobar a faltar una mica de sulfits 😂.

Conclusions de El Llagut

És un lloc referència a Tarragona. Sense masses ínfules, tot molt planer, en el centre històric i que cal que apunteu per qualsevol visita allà. El local és molt petit, i a l’estiu tenen una terrassa a la plaça. Com que sempre he anat migdies, he evitat la terrassa, però de vespres, pot ser una opció.

El Llagut, és un projecte portat pel Ramon i l’Astrid. Ell controlant la cuina i ella controlant la sala. Normalment no parlo de qui porta el negoci, simplement perquè no ho sé, no pregunto i tampoc és un punt clau per mi. Però és dona la casualitat de que ells són amics, d’un molt bon amic meu. I per això conec una mica la història.

Tampoc us castigaré amb tot el recorregut històric, però els dos tenen experiència en projectes d’alt nivell i quan van decidir assentar-se a Tarragona (l’Astrid és d’Alemanya), van obrir El Llagut, donant-li un aire de taverna marinera. I és tanta la seva experiència que ho dominen com si fos per ells una joguina.

No he vist el Ramon cuinant, per raons obvies, que no van més enllà de la meva prudència,de no interferir en la feina. Però si us puc dir que el savoir faire de l’Astrid a la sala, és de 10.

El Llagut preu

Resum de El Llagut a Tarragona

  • Ubicat al centre de la part alta de Tarragona a la plaça del Rei, en un local amb encant
  • I tot i que l’adreça consti com carrer, està en una amplia plaça per a vianants
  • Amb cuina respectuosa i honesta i poden presumir de km zero
  • Recomanable pels seus arrossos, però també per més plats
  • RQP molt correcta i en dies feiners interessants menús
  • En conseqüència molt recomanable