Ferran Cerro és un restaurant molt recomanable a Reus, situat al centre neuràlgic i ubicat en un espai ampli i envejable. Amb cuina excel·lent i servei professional. I per si tot això fos poc amb relació qualitat-preu bona.

Ferran Cerro Restaurant

Plaça del Castell, 2 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro Entrada

Ferran Cerro és un dels restaurants més en forma del panorama sud. Amb un disseny de carta intel·ligent, amb modernitat i sense deixar-se portar per focs d’artificis.

La seva cuina i estil, té la frescor que aporta el fet de no tenir «obligacions» que li lliguin les mans. Per mèrits propis, mereixeria alguna distinció Michelin, però de moment no en té, ni sembla preocupar-los massa. I, per tant, poden anar al seu aire amb total naturalitat.

Dels seus inicis en un local ben senzill al mateix Reus, on ara està instal·lat Atzucac, també recomanable, ha passat a unes instal·lacions envejables al bell mig de la ciutat. Aquí teniu una imatge de la planta baixa del nou local, que disposa també d’altres espais en plantes superiors.

Ferran Cerro interior

Que ofereix Ferran Cerro (a més de la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dona una imatge d’estructuració mental.  El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que ens encanta, però que pot costar d’entendre per qui hi va per primera vegada.

Ofereix tres menús dels quals trobareu informació actualitzada a la seva web. I cada un d’ells, el configura el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi no em fa res trobar plats que mereixin un petit suplement, independentment de si els trio o no.

El primer menú, anomenat «S», que podeu veure a la seva web, l’ofereixen en dies feiners. I sempre que anem, a Ferran Cerro, demanem el que anomenen «mitjà», que recomano especialment. El seu cost és de  55 € iva inclòs. També tenen un tercer menú, el «llarg», encara amb més plats, que també podeu veure a la seva web.

Concretant amb el mitjà, si per exemple n’hi aneu dos, que és el nostre hàbitat normal, triem dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus i, per tant, pots acabar amb quatre entrants a compartir, tal com hem fet nosaltres.

Que vam escollir en aquesta ocasió.

En general a Ferran Cerro, diem que la selecció d’entrants, sigui al seu aire. Abans donem un cop d’ull a l’oferta i si tot ens va bé, com aquest cop, ja ens deixem sorprendre. Vam començar amb els típics aperitius de Ferran Cerro,

I tot seguit, va arribar la coca de sardina, porro, mojama i suc de piparres. Realment excel·lent i un graó per damunt de com són aquestes coques habitualment.

Ferran Cerro sardina

També el steak tàrtar-carpaccio de vedella, una curiosa creació que d’entrada et dius «i això que serà?», però fet a base de carns excel·lents, et demanaries tres racions de bo que és.

Després un dels plats més «instagramables» de la carta ?. Aquesta truita oberta de gamba, llagostí i bisque de marisc, que farà les delícies dels fans a aquest tipus de truites i que vam observar que la seva presentació sobtava a una taula propera, amb mitjana d’edat elevada ?.

Ferran Cerro truita

I com darrer «primer», l’albergínia rostida en caneló, pesto, tomàquet picant, avellana i formatge d’ovella curat. Una combinació que també va resultar totalment plaent.

Tots els plats van resultar, satisfactoris i cada un de nosaltres, va fer el seu rànquing. En el meu cas, va guanyar el steak, mentre que la Marta va optar per la truita. Però vam gaudir molt dels quatre serveis ?.

Passem als plats principals

Com a plats principals vam optar els dos pel seu arròs anomenat del ganxet amb sofregit de trompeta negra, botifarra, costella de porc i allioli de romesco. La veritat és que ens hagués agradat més el seu clàssic de gamba, però cal variar de tant en tant.

Aquest arròs anomenat de ganxet, ha estat a partir d’una activitat  gastronòmica, recentment feta  a Reus, en la que han participat. I l’han deixat a la carta de temporada, tot i que no sé si definitiu o només per uns dies.

Ferran Cerro arros

Postres i vins a Ferran Cerro

Pel que fa a les postres, en aquesta ocasió, la Marta va optar pel de xocolata, plàtan i xerès i jo, vaig tirar cap als formatges del dia amb la seva melmelada.

I amb els cafès, van arribar els petits fours:

La carta de vins a Ferran Cerro, ofereix varietat i amb una àmplia gamma de vins, ben endreçats per zones. Hi trobareu vins assequibles, així com opcions més prèmium que s’enfilen més de preu.

Aquest cop vam demanar el cava Musivari de Cava Guilera. Un cava molt recomanable i que forma part també dels habituals a casa.

Ferran Cerro Musivari

Conclusions / reflexions

El restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Al resum del seu currículum a la web del restaurant, ja podreu intuir el nivell.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres ?». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés.

Però un cop més vull recordar, que Reus està en un molt bon moment gastronòmic i a més de Ferran Cerro i els altres tres que publico per aquí, hi ha altres opcions també ben recomanables. Per tant, content de viure a prop de Reus.

Ferran Cerro tiquet.

Ferran Cerro avaluacio

RESUM a Ferran Cerro

  • Amb cuina de molt nivell
  • En caps de setmana, no hi aneu sense reserva
  • L’equip que l’envolta és jove i mostra professionalitat i il·lusió.
  • I amb les taules confortablement i convenientment separades
  • La relació qualitat-preu és bona
  • En conseqüència, ben recomanable