Les Espelmes a prop de Valls, és un restaurant realment sorprenent. Ubicat dalt d’un turó, amb vistes espectaculars, amb oferta clàssica, però a l’hora actualitzada pel que fa a les presentacions. I amb un servei que funciona com un rellotge.

Estem a l’agost i no em ve molt de gust anar a BCN com faig la resta de l’any. I tampoc tinc allà, gaire gent ara amb qui quedar, perquè estan fora de vacances i per això em dedico a anar a llocs de relativa proximitat amb Cambrils, que, per altra banda, està a petar de gent ?.
I això ens empeny a sortir terra endins i buscar coses més enllà de Reus. Així vam arribar a Les Espelmes, amb bones expectatives, però també amb totes les pors que em comporta anar de restaurants comarcals en dies punta. Divendres, agost i sopar, era un còctel que inicialment em provocava temor.
El restaurant Les Espelmes està ubicat dalt d’un turó amb una vista espectacular. I si mireu la seva web, veureu que el nom li ve de quan van obrir l’any 1970 i encara no tenien llum i les espelmes eren la seva il·luminació. Temps heroics en què els clients els van assignar aquest nom, quan l’inicial era Mirador de l’Alt Camp.
Que ofereix la carta de Les Espelmes
La carta la mostren en la web i ofereix un bon assortiment de plats. Us poso una mostra perquè així ja us feu alguna idea de com és. Una oferta clàssica, ben configurada per seccions, que d’entrada pot semblar «viejuna», però en la que els plats, arriben amb presentacions actualitzades.
Tenen secció d’entrants freds, entrants calents, carpaccios, cargols, carns, peixos i evidentment postres. Resulta atractiva i més si no aneu a buscar plats sorpresa o de cuina d’autor, com se sol dir. I ja us avanço que treballen amb matèries primeres de qualitat i les elaboracions són notables.
Que vam demanar
Realment hi havia molts plats que ens venien de gust i vam decidir escollir com primers a compartir, l’assortiment d’ibèrics i el timbal d’escalivada i bacallà.
L’assortiment bé i amb bona RQP. Tampoc cal esperar que el pernil sigui prèmium, atès que el plat no arriba a 20 € i la quantitat és notable, però es gaudeix el plat. I el timbal, al que la foto no fa els honors, estava fet amb producte de qualitat i amb bons detalls de presentació.
Tot seguit i com a plats principals a Les Espelmes, unes costelletes de cabrit per a la Marta, que podien ser arrebossades o a la brasa i va triar aquesta segona opció. I per a mi el secret ibèric, que vaig demanar poc fet i em van entendre a la primera ?, cosa que no passa arreu.
Els dos plats amb molt bon producte i al seu punt de cocció. Els vam ben gaudir i a vegades venen de gust aquests plats i més quan arriben ben presentats i ben servits.
Vins i postres a Les Espelmes
L’oferta de vins és força àmplia i ben endreçada amb vins per DO’s. I amb tota una gamma de preus. Si un vol lluir-se, pot demanar un Clos Erasmus sense despentinar-se o pels fans dels vins espanyols, el Vega Sicilia – Unico 2011, llueix amb tota naturalitat dins la secció dedicada a la seva DO.
I no us feu il·lusions amb la secció «Altres», que no és el que esteu pensat ?. No hi trobareu bourgogne, ni bordeaux. És on ofereixen la possibilitat de vi de la casa en porró o sangria.
Però bromes a banda, l’oferta és àmplia i a preus raonables. I com que això de «raonable» és molt subjectiu, jo ho qualifico així, quan el preu dels vins de més consum, està multiplicat per un factor inferior o igual a 2. I entenen que aquest factor ha d’anar disminuint pels vins més cars.
Vam escollir el vi Petites Estones, un DO Montsant senzill i correcte.
Finalment, l’oferta de postres amb més de vint propostes, entre les que no falten el músic, el cafè irlandès, l’assortiment de sorbets i les lioneses. Com podeu veure, i no ho dic pas en negatiu, una carta que recorda les de fa 20 anys o més.
Vam compartir les lioneses, que van arribar amb aquest aspecte i realment espectaculars. Intentant respectar la meva dieta, vaig tastar una petita porció i eren postres per a lluir.
Però en aquesta mateixa secció de postres, trobem la possibilitat d’una desena d’infusions i una secció de ginebres pels gintònics amb també una desena de possibilitats. I res d’antiguitats com les Gordon o els «Larios», sinó ginebres actuals i d’anomenada.
Conclusions i Reflexions a Les Espelmes
Realment vam sortir molt satisfetes del lloc. Potser el contrast amb els que publico actualment, en els que l’oferta difereix bastant de la que trobem aquí, pot ajudar-hi. Però resumint, un lloc per a tornar i que us recomano sense dubtar.
El local molt cuidat i agradable, amb l’espai molt ben cuidat, amb moltes taules, però subdividit en zones, que donen un cert aire d’intimitat.
No hi vam trobar cap punt negatiu, que sabeu en sé trobar ?. Si em feu buscar un, us diria que no m’agrada el missatge a la seva web, en què diuen «no acceptem reserves per mail». Però pitjor aquells llocs que no tenen ni web ?.
El servei, agradable, professional i d’anar per feina. El local ple i tot anava com un rellotge i amb una anècdota que ens va fer riure i ens va donar vidilla força estona.
A l’acabar el servei, la Marta li diu a l’encarregat de la nostra zona que «tot havia anat molt bé i els plats molt bons». I l’home ens respon «per UN dia que se surt, ja és bo que tot vagi bé». I ens va fer molta gràcia ?. En veure que no soc cap cadell, ni client habitual, devia pensar que ens havíem escapat per a celebrar els «noces d’or» ?.
Resum
- Situat a prop de Valls en un paratge amb encant
- Carta clàssica i amb molt bon producte
- La cuina és cuidada
- Carta de vins de nivell
- Servei molt agradable i eficaç
- En conseqüència, molt recomanable
Per últim dir que lloc que passarà a ben segur a la meva llista de llocs recomanats del sud de Catalunya, per ruta interior. Fent clic al link anterior, hi podeu accedir.
Un restaurant curiós que vist un munt de vegades al passar camí de Madrid des de Tarragona. Sempre que passo penso que no invita a beure gaire, la carretera no és fàcil ??
La cuina clàssica no falla!
Salut!
Crec que mai havia passat per aquella carretera i l’entrada venint de Tarragona (gir a l’esquerra) a partir del carril d’avançament, em va posar els pels de punta.
I com no obren fins les 21h, vam arribar abans i em mirava els que esperaven (tothom tenia reserva) i ja no ho veia clar. Però un cop dins, tot com un rellotge.
Salut!!
Fa molts molts anys vam venir a fer una calçotada amb amics i ja n’és va semblar que destacava de la resta.
Bon producte i servei competent
I ja fora de calçotades, que deuen fer en una altres sala, tot va anar molt bé
Un lloc per a tornar
Salutacions,
Bon lloc i cuina molt correcte. Un clàssic de la zona amb unes vistes boniques al Camp de Tarragona. Sempre que hi vaig, menjo brasa i és recomendable. Boníssima l’espatlla de xai a la brasa.
Com dius el Servei és bo i atent. Competent.
Una abraçada i Salut!!
Josep C
Si, de fet, brasa vam fer. Cabrit i secret i molt bé
Ens va agradar!
Salutacions !!
Només el conec d’haver-hi fet una calçotada (en fem una cada any amb dues parelles més) i ens va agradar força. Bon producte, vins i cava “bebibles” i sense la gentada que hi ha a alguns llocs. Desconec si tenen sales més grans per a grups nombrosos, però nosaltres vàrem menjar a la mateixa sala que publiques. Un dels pocs llocs on repetiria calçotada (el meu “top” es el Restaurant Les Figueres de Gratallops; aquests “mengen a part”)
Bon dia Francesc,
Tothom en parla bé de les calçotades d’aquest lloc, però les imaginava en una altre sala. Sempre he vist les calçotades com una cosa més d’aire lliure i de fet mai he fet cap calçotada en restaurant.
Un punt més en positiu per aquest lloc, perquè a més de calçotades, el dia que vam anar-hi la sala i tot el conjunt, semblava un lloc de «luju». Vam sortir d’allà comparant amb algunes «pijotades» que publico de BCN i aquests guanyava per golejada.
I dient el que sempre afirmo. I és que el hobbie de mantenir la web, el que es veu i tot el que no es veu, perquè són missatges privats, dona «vidilla». I per això i de tant en tant, provo llocs que d’altre manera no entraria.
Salutacions!!
Jo vaig fer una calçotada a Les Espelmes amb una colla i “pas mal” però si no fos per la companyia, no hi tornaria. No necessito fer Calçotades en restaurants.
Salutacions
De fet no he fet mai cap en un restaurant ??
I tampoc soc un fan de les calçotades, tot i que alguna fem cada any. Però sempre en un espai menys compromés que un restaurant i amb llibertat per poder anar a rentar-me les mans, els cops que calgui.
Salutacions,
Els cargols a la llauna són excel·lents
Ja ho imagino…. perquè tot el que ens van servir ens va agradar!
Salutacions i gràcies per passar.