Sanromà Restaurant a 3 minuts en cotxe del centre de Reus, és un lloc que us sorprendrà per la seva confortabilitat, així com pel nivell de les matèries primeres que utilitzen i pel  de cuina. 

Sanromà Restaurant

Avinguda Reus, 24
Castellvell del Camp

Web de Sanromà

Tel.: 977 85 52 12

Sanroma

A voltes hi ha restaurants, dels que t’has creat bones expectatives, però quan hi vas, resulta que les percepcions són encara millors de les esperades.

Una mica el pol oposat d’aquells dels quals t’has creat una imatge a partir dels comentaris desmesurats que es poden llegir per les xarxes o la premsa, que no deixen de ser realitats paral·leles.

Podria considerar-se ubicat a Reus, perquè s’hi arriba sense discontinuïtat urbana. Però en realitat, pertany al municipi de Castellvell del Camp. Són tres minuts en cotxe, a partir del centre de Reus.

Realment el restaurant Sanromà, és un lloc que val la pena i tant de bo, en tinguéssim més de similars pel nostre territori. Amb una cuina clàssica de país i sense caure en carrincloneries de «cuina de l’àvia», que sovint fan vergonya i tot.

I tot això en unes instal·lacions que superen a més d’un Michelin. El servei es podria definir com proper, correcte i educat.

Abans aquest lloc portava el nom de Pa Torrat i no sé pas per quins motius, actualment s’anomena Sanromà. El meu poc «compadreo» en els llocs que visito, m’impedeix aquestes preguntes. Potser algú ens ho explicarà als comentaris 😉.

Que ofereix la carta de SanRomà

La carta d’aquest lloc, no apareix ni a la seva web, ni a les xarxes socials. I això ha estat el motiu pel què hem tardat tant a anar-hi. Em costa d’entendre que hi hagi restaurants, que no mostrin llurs cartes. Soc dels que vull saber que em trobaré si hi acabo anant i a ser possible, també el ventall de preus.

Per tant, aprofito per mostrar algun fragment de la carta,

Ens van portar aquest «aperitiu», que al tastar-lo, ja ens va donar pistes de la bona qualitat del producte. Soc un defensor acèrrim dels aperitius senzills, lligats al territori, com és aquest cas. Com també al·lucino amb un tast de bons olis. Molt més que en «pijades» fora de lloc, massa freqüents avui en dia.

Sanroma aperitius

Que vam demanar

Per començar l’esqueixada de bacallà i un plat fora de carta que ens van comentar als suggeriments: uns cigrons guisats amb bolets i cebetes. Impecable l’esqueixada, on el mèrit és de la qualitat del bacallà i molt bon nivell del guisat de cigrons, on el mèrit ja recau més en la cuina.

Sanroma cigrons

I com segons, cua de bou que va resultar espectacular i per a mi ploma ibèrica «Joselito», de gran nivell i que em va fer recordar, com són de bons aquests productes ibèrics, quan són de primer nivell. Degut a la dieta que segueixo, vaig prescindir de les patates. Però un parell que vaig tastar, desmereixien una mica el nivell dels altres plats.

Vins i postres a Sanromà

La carta de vins és modèlica i a uns preus molt ajustats. Gran oferta i ben endreçada per zones. Vam escollir l’Artigues de Mas Alta, DOQ Priorat, del qual no vam fer foto, en ser el servei a càrrec del personal i tenir l’ampolla allunyada. És un tema que no m’entusiasma, però cal reconèixer que en cap moment van quedar les copes buides.

I les postres les van cantar directament sense carta. Jo en vaig prescindir i l’elecció va ser aquesta versió de mel i mató, amb ametlles i gelatina de moscatell, que va merèixer elogis.

Sanroma mel i mató

I com a detall final a l’estil de petits fours, va arribar aquest coc, per acompanyar els cafès.

sanroma coc

Conclusions i Reflexions

Sanromà, tot i pertànyer a un altre municipi, està a 3 min en cotxe del centre de Reus i, per tant, és un lloc més a recomanar d’aquesta ciutat. Aquest i el meu ben valorat Ferran Cerro, són dos llocs que mereixen visita, tot i ser molt diferents.

Mentre que Ferran Cerro és una font d’innovació,  Sanromà, ofereix una cuina clàssica i propera, en un local molt agradable també.

I ens va sorprendre molt, a causa de no haver llegit cròniques prèvies que generen masses expectatives. I és que avui en dia és molt difícil fiar-se d’aquelles cròniques en què el comensal, ja ha avisat que «publicaria la crònica». Molt burro seria el restaurador, si sabent que serà publicat, no es llueix «una mica més» en els plats.

En conseqüència un lloc que també us puc recomanar, amb la garantia de molt bon producte i cuina acurada. Passa a la meva llista de «llocs recomanats per la ruta interior de Reus al Delta». Si feu clic, veureu els llocs.

RESUM

  • Un restaurant tocant a Reus que val molt la pena
  • Producte de gran qualitat
  • Cuina clàssica actualitzada
  • En caps de setmana, reserva imprescindible
  • En conseqüència, molt recomanable

Us poso enllaç al meu llistat de restaurants que conec i recomano, de la ruta interior, de Reus al Delta. Si feu clic a la imatge, la podreu veure.