VÍTRIC Taverna Gastronòmica, és un restaurant a Reus que resulta ben recomanable per la seva cuina i tracte. Ubicat al rovell de l’ou, en un local ampli i molt còmode i amb servei professional, proper i amable.

VÍTRIC Taverna Gastronòmica

Santa Anna, 24 (Reus)

Web del restaurant

TEL.: 977 43 36 73

Vitric entrada

Vítric és un dels restaurants què Reus pot lluir actualment. Amb molt bon nivell de cuina, sala confortable amb taules prou espaiades i servei proper i amable.

Com ja he comentat més d’un cop, Reus ofereix, una envejable oferta gastronòmica. Hi podria fer vida fent ruta de restaurants per aquesta ciutat.

Normalment, intento espaiar les visites als restaurants que m’agraden, una mitjana d’uns dotze mesos. En faig molts de Barcelona per contactes que tinc allà i tampoc puc fer més d’un o dos restaurants per setmana. Bàsicament per temes de salut i cartera.

Però així i de volada, quan la gent em recomana llocs a Reus, em surten com top Vítric del qual estic parlant avui, Ferran Cerro, Atzucac als que tinc pendent fer la vista anual, sense tardar massa. També Sanromà molt proper, tot i no estar a Reus, i d’altres que també mereixen elogis i que tinc publicats com Le Bistrot o La Giberga, cada un amb el seu estil.

I sense haver-hi estat, tot i que amb referències de gent fiable, en el pol oposat dels chic@_anuncio, en podria recomanar sense pensar-m’hi gaire, quatre o cinc més. Però als que segurament no arribaré a anar, pels temes que he dit abans al tercer paràgraf

Si voleu saber detalls i les cròniques dels restaurants que m’agraden de Reus, els  podeu veure fent clic a l’enllaç «Restaurants sud de Catalunya, ruta interior».

Que ofereix la carta de Vítric Taverna Gastronòmica

La podeu veure a la seva web i pot semblar molt curta, amb una secció d’uns vuit plats per a compartir, així com els de carn o peix. I també hi ha la possibilitat d’un menú degustació a partir dels plats de la carta.

No mostro la carta avui, perquè precisament el dia que vam anar, ens van comentar que feien canvi de temporada. Per tant, la que trobareu a la seva web, és la nova en la qual alguns plats deuen haver canviat, respecte als que vam trobar nosaltres.

I a banda d’això en migdies feiners podem trobar un interessant menú a 28 € que es renova setmanalment  i té molt bona pinta. Pot ser un punt d’entrada per conèixer les bondats del lloc.

Que vam escollir de la carta 

En aquesta ocasió i donada la confiança que inspira el lloc, més que triar nosaltres vam dir que ens proposessin. I com som fàcils en aquest aspecte, vam acceptar les propostes.

I entre els plats que ja d’entrada ens feien gràcia i l’amable recomanació que ens van fer, van arribar els següents, just després d’oferir-nos uns aperitius,  així com el pa que era dels que provoquen desig…

Els dos primers a Vítric, els vam compartir: les croquetes de presa ibèrica marinada i amb una làmina superior presa curada. I els ous en dues coccions amb parmentier i foie-gras a la brasa. Les croquetes ens les van suggerir com plat de la nova carta i eren espectaculars i els ous, són un clàssic del lloc.

Vitric croquetes

Vitric ous

Els que em coneixeu, recordeu que aquesta web va néixer fa anys com orientada als amics, sabeu que soc poc fan dels ous, però el dia que m’obro en deixar-me recomanar, ho faig a fons. I reconec que el plat em va agradar.

I  ja com plats principals la cua de bou amb pastanaga  i també el garrí de senglar amb pera. Els dos plats de gran nivell sense poder decidir el guanyador. Afinant molt, potser guanyaria el garrí pel seu cruixent espectacular.

Vitric cua de bou

Vitric senglar

Postres i vins a Vítric 

La carta de vins, de les que puc qualificar d’excel·lent en funció de les meves expectatives. Majoria de vins catalans de proximitat, ben escollits i a preu molt raonable. La podeu veure a la seva web.

Aquest cop vam escollir un DO Terra Alta i en concret la carinyena Mon Iaio Sisco que no havíem tastat mai i va resultar molt agradable.

L’oferta de postres a Vítric, es veia atractiva i com veia la Marta que els volia tots, vam acabar demanant dues postres, que vam compartir, procurant quedar-me la part petita 🤦‍♂️. Vaig fer una excepció per allargar el sopar, cosa que fem quan en un lloc ens sentim molt a gust.

Vitric postre01

Vitric postres02

Els dos molt ben elaborats i amb divisió d’opinions de quin va ser el guanyador. A mi em va encantar el que anomenen tiramisú català de mel, mató i ratafia, mentre que la Marta va votar pel praliné d’avellanes i vainilla. Un cop més, recordar el tema subjectivitat 😊.

Conclusions i Reflexions de Vítric

Vítric, tal com ens passa habitualment, ens va agradar molt.  La cuina amb molt bon nivell, l’atenció impecable i la comoditat de l’espai, molt notable també. Fins i tot l’estil de públic, que tot i ser un factor aleatori, que en principi  pot semblar no dependre del restaurant, sempre ajuda a sentir-te millor.

Vitric

Vítric està ubicat en una zona de carrers amb molta animació i infinitat de llocs per fer un mos o prendre una copa. La zona, i Reus en general, als vespres mostra una vitalitat que a poques ciutats trobarem actualment.

Com reflexió final, cal dir que cada cop que anem a Vítric, ens agrada més que l’anterior i això és molt bon senyal. És un d’aquells llocs que  ben a gust aniria quatre cops any, si no fos pel hobby de la web que em força a anar tastant llocs.

Vitric tiquet

 

Vítric avaluacio

RESUM

  • Ubicat al centre de Reus
  • En una zona amb gran vitalitat de restauració
  • Bona cuina i molt bona atenció
  • Preus molt raonables atès la qualitat gobal
  • En conseqüència, Vítric és molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.