Mesón Sabor Andaluz, és un lloc imprescindible si passeu per la zona Sierra de Cadiz. Amb un gran tractament de les verdures de proximitat i també amb plats més clàssics com els que mostra aquesta crònica. Una història de dues generacions que han compartit el seu amor als productes de la terra.

Mesón Sabor Andaluz

calle de la Huerta, 3

Alcalá del Valle, Cádiz

Web del lloc

Tel.: 956 135 510

Cruix Restaurant sala

A la darrera estada per Andalusia, hem alternat llocs que han passat sense pena ni glòria, amb altres tres que ens feien molta il·lusió.

Dels tres destaca Bagà a Jaén, publicat fa pocs dies, així com Mesón Sabor Andaluz, que comento aquí. I en breu, publicaré un tercer que també ens va enamorar: Arte de Cozina a Antequera.

Mesón Sabor Andaluz, es troba a la Sierra de CAdiz, una mica en mig del no-res, però amb mèrits suficients per a brillar com a Bib Gourmand i del que havíem sentit parlar molt en positiu i han fet fins i tot algun pop-up, en un dels llocs que m’agraden de Tarragona i que tinc publicat: l’AQ.

La seva història té un rerefons bonic. El José Aguilera i Antonia Jiménez, després d’anys de treballar intensament, es van endinsar en el món de la restauració el 1995.

Actualment, tot i mantenir-se al peu del canó els pares, és el fill Pedro Aguilera, qui porta la cuina del lloc, amb una espectacular trajectòria, de la que destaca el premi cuiner revelació de l’any 2022 al Madrid Fusion, així com el seu pas per la cuina de Ricard Camarena.

Que ofereix la carta del Mesón Sabor Andaluz

Actualment el lloc va molt de verdures de proximitat i ofereix una sèrie de menús degustació, que mostren actualitzats a la seva web. Mostren molt compromís amb les temporalitats i proximitat amb molts productes de collita pròpia.

També ofereixen carta de la que mostro un fragment a continuació.

Que vam escollir

Tot i que la recomanació a Mesón Sabor Andaluz, va d’escollir alguns dels menús en els quals ofereixen una mostra de la seva cuina, excepte en llocs molt especials o que no hi ha alternativa, preferim en general demanar al nostre aire.

I aquesta va ser la tria després d’aquest tast d’oli i del seu espectacular pa. Confesso que va caldre servir-nos una segona ració de pa i també d’oli 😅.

Meson Sabor Andaluz aperitiu

Vam començar amb aquesta amanida de cigrons amb calamar i vinagreta emulsionada. I ja només tastar el primer mos, ja ens vam adonar que estàvem estàvem en enfront d’una cuina de nivell.

Tot seguit van arribar els espàrrecs verds amb cloïsses en salsa verda, a gran nivell també, confirmant que Meson Sabor Andaluz, és un lloc especial.

Mesón Sabor Andaluz cloisses

I ja vam continuar compartint plats de caràcter més clàssic i allunyats del tema «verduretes», com aquest guisat de tripa, que només podem qualificar d’ESPECTACULAR.

Mesón Sabor Andaluz callos

I finalment aquesta «pata de chivo lechal malagueño», que de bona se’ns va fer curta 😍.

Vins i postres a Mesón Sabor Andaluz

La carta de vins, està ben cuidada amb vins d’Andalusia i en especial de Cadis i Ronda, però també de moltes altres procedències espanyoles i algunes d’internacionals.

Vam optar per vins a copes a criteri d’ells i van arribar aquests.

i un tercer vi, a base de sirà, anomenat De Raiz, del que no vam fer foto.

Pel que fa a les postres, l’oferta era curta, però casolana i ben interessant, de la que vam escollir la pera al xerès i crema gelada de Manzanilla. Impecables també les postres.

Mesón Sabor Andaluz postres

Conclusions i reflexions

Abans d’entrar en detalls, deixar clar que el lloc ens va enamorar. La cuina és de primer nivell i el tracte impecable. I la humanitat del José, pare d’en Pedro, que ens explicava amb senzillesa i molta gràcia, la seva mutació de «mesonero» a servei d’un lloc amb reconeixement Michelin,  era un exemple de vida.

Tota una història de superació, la de Mesón Sabor Andaluz, que hauria de ser un model a seguir i tot això, en unes instal·lacions que et fan sentir a gust.

Meson Sabor Andaluz sala

El tema del viratge cap a les verdures de proximitat, pot ser un bon reclam en els temps actuals. Potser no ho és massa per la gent que mai n’hem deixat de menjar-ne i hem cuidat les proximitats, però en tot cas és una tendència, que mentre em donin alternatives, mereix tots els respectes.

Resumint, Mesón Sabor Andaluz  és d’aquells llocs, que quan en surts ja penses a tornar-hi. Ens queda lluny i no és pas un lloc de pas, però si tornem per la zona, allà repetirem.

Mesón Sabor Andaluz tiquet

Resum Mesón Sabor Andaluz

  • Un Bib Gourmand Michelin, ben merescut
  • Cuina de primer nivell
  • Productes de proximitat
  • Servei proper i entranyable
  • En conseqüència molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.